Marimekon Veljekset-kuvio herää eloon Lux Helsingissä

Marimekon vuosi 2017 on täynnä kiinnostavia yhteistyöhankkeita designin ja taiteen ympärillä Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi. Juhlavuoden aloittaa Lux Helsingin kanssa toteutettava Veljekset-teos, joka heijastetaan Suomen Pankin Kirkkokadun puoleiseen seinään 5.–9.1. Animaatio- ja valoteoksen pohjana on Maija Louekarin Marimekolle suunnittelema Veljekset-kuvio.

Marimekko on vuosikymmenten ajan kulkenut taiteen ja designin rajamaastossa tuoden värejä ja kuvioita sekä käytännöllisiä tuotteita ihmisten arkeen. 100-vuotiaan Suomen kunniaksi Marimekko lanseeraa Veljekset-nimisen kuvion, johon Marimekon nuoren polven kuviosuunnittelija Maija Louekari on kuvannut suomalaisista kansantaruista inspiroituneena metsiemme eläimiä. Lux Helsingissä Veljekset-kuvio herää eloon Maija Louekarin valotaideteoksena. Marimekko haluaa tarjota kaupunkilaisille tarinallisen kokemuksen ja innostaa värikkääseen unelmointiin keskellä pimeintä talvea.

veljekset_web

Havainnekuva teoksesta

Veljekset– animaatio- ja valoteos tuo villin ja eksoottisen Pohjolamme keskelle talvista kaupunkia. Se muistuttaa kaupunkilaisia metsistämme, joissa elää vahvoja, ilmeikkäitä eläimiä edelleen. Suomalaisten kansantarujen päähenkilöiden, niin sanottujen toteemieläinten, inspiroiman Veljekset-kuvion suunnittelin Marimekolle 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Lux Helsinki herättää valoillaan Veljekset-teoksessani eloon sen, mikä painokankaalla on paikallaan”, kuviosuunnittelija Maija Louekari kertoo.

Animaattori ja mallintaja Pekka Tavi oli otettu päästessään työskentelemään pitkän linjan suomalaisen designyrityksen kanssa: ”Marimekon ja Louekarin kuvio inspiroi luontoaiheillaan. Hauskaa on teoksesta välittyvä loppukesän tai alkusyksyn vuodenaika, jossa lehdet lentelevät. Tämä tuo jännittävän kontrastin keskellä pimeintä talvea nähtävään animaatioon: tarjolla on varmasti yllättävä luontokokemus keskellä historiallista Helsinkiä.”

”Suomen 100-vuotisjuhlavuonna luomme rohkeita kuvioita Suomelle. Haluamme rakentaa kotimaallemme ennakkoluulottoman yhdessä tekemisen kautta menestyksekästä tulevaisuutta. Vuoden aikana kutsumme tekijöitä mukaan ja luomme edellytyksiä rohkeisiin tekoihin ja uuden luomiseen yllättävilläkin tavoilla. Olemme innoissamme juhlavuoden aloittavasta valoteosyhteistyöstä kuviosuunnittelijamme Maija Louekarin ja Lux Helsingin välillä. Tällä yhteistyöllä voimme tarjota Helsingin asukkaille ja kaupungissa vieraileville inspiroivan ja valoisan hengähdystauon keskellä talven pimeyttä”, Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko sanoo.

Veljekset tuo kiinnostavaa sykettä tammikuiseen Kruununhakaan, kun mielikuvitukselliset kuviot valtaavat Suomen Pankin seinän. Teosta pääsee seuraamaan paraatipaikalta Helsingin Tuomiokirkon tasanteelta.

Lue lisää Veljekset-teoksesta >