Flowers of Life

Topelia

Flowers of Life

Adress: Unionsgatan 38 (ingång)

Kollektivet Flowers of Life har blivit känt för sina snygga ljusinstallationer, som för åskådaren till de yttersta frågorna. I Lux Helsinki visas gruppens hittills största arbete, som utstrålar mystik och ljusets magiska glöd.

Flowers of Life hämtar inspiration från den ”heliga geometrin”, symmetrin och dimensionerna i naturen och kosmos. Den helhet som bildas av de figurer som svävar i luften är färgernas glädje och formernas fest.

Verket sprider sig över Helsingfors universitets Topelias innergård. Installationen visar sig på olika sätt ur olika riktningar och allmänheten kan promenera genom det mångformiga ljusverket.

Bild: Johanna Kinnari

Förevisningstid: 17-22

veikkolappalainenFlowers of Life är ett finländskt företag som specialiserat sig på UV-ljuskonst. De tredimensionella visuella elementen har väckt förtjusningen bland publiken på många musikevenemang. Gruppen grundades 2005 och har besökt 23 länder, bland annat festivalen Boom i Portugal. I Finland kommer man ihåg dem särskilt för festivalerna Konemetsä och MetsäFestivaali samt Borgbackens ljuskarneval.

Veikko Lappalainen (f. 1982) är en ljuskonstnär från Livonsaari. Hans verk har visats sedan 2002 i Finland och utomlands bland annat i Australien och Sydafrika. Lappalainens verk kännetecknas ofta av symmetriska och tredimensionella egenskaper som genomförts med UV-teknik.

Tillbaka till toppen