Lux Helsinki etsii kuraattoria

Lux Helsinki

Lux Helsinki on vuosittain järjestettävä valofestivaali, joka levittäytyy Helsingin kantakaupungin alueelle aina tammikuun alussa loppiaisen tienoilla. Tapahtuma esittelee monipuolisesti valotaiteen eri muotoja vaihtuvalla, muutaman kilometrin pituisella reitillä. Helsingin tunnetuimpien rakennusten lisäksi reitille valikoituu aina myös vähemmän tuttuja sisäpihoja tai julkisivuja. Lux Helsingin kokee vuosittain noin puoli miljoonaa kävijää.

Etsimme joukkoomme kuraattoria kehittämään, kasvattamaan ja rikastuttamaan Lux Helsinkiä. Työskentelet tapahtumalle kirjattujen tavoitteiden ja kehittämissuunnitelman mukaisesti tiiviissä yhteistyössä Helsingin tapahtumasäätiön tuotantotiimin kanssa. Pääset vaikuttamaan vuoden 2022 tapahtuman teosvalintoihin ja vastaat vuosien 2023 sekä 2024 kokonaissuunnittelusta.

Tehtävä edellyttää soveltuvaa koulutusta ja kokemusta valotaiteesta ja -tapahtumista sekä näihin liittyvää kuratointikokemusta. Arvostamme aiempia onnistumisia kuraattorin työssä Suomessa ja ulkomailla sekä kansainvälisiä valotaiteen verkostoja. Työskentelet tavoitteellisesti ja sinulla on näkemystä Lux Helsingin kehittämisestä ja sen merkityksestä Helsingin talvisen tapahtumakauden maamerkkinä. 

Lähetä hakemus, CV, työnäytteet ja palkkiotoiveesi 14.5. mennessä osoitteeseen stuba.nikula@eventshelsinki.fi. Kuraattorin toimeksianto sisältää vuosien 2022, 2023 ja 2024 tapahtumat ja edellyttää noin neljän kuukauden työaikaa vuodessa. Valittu kuraattori voi säätiön kanssa sopien ja annetun toimeksiannon ja palkkion puitteissa käyttää työtään tukevia asiantuntijoita. 

Lisätietoja tehtävästä antaa projektipäällikkö Susa Nokelainen, puh. 050 593 3438.

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan markkinoita. Tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.