Ainu Palmu (FI) – Pink Caravan

Tapahtuman esittely

Huom: teoksen sijainti on muuttunut. Teos nähdään Suvilahdessa.

Pink Caravan vaaleanpunaistaa Suvilahden voimalaitoksen! Ainu Palmun vaaleanpunaiset olennot palaavat vuosien tauon jälkeen takaisin Helsinkiin. Ne saapuvat Suvilahteen ja pinkistävät sitä koko Lux Helsingin ajan.

Ajatus vaaleanpunaisesta maailmasta – sellaisesta, jossa kaikki voivat mennä kaikkialle, harmaisiin ja jylhiinkin paikkoihin, sellaisina kuin ovat, on edelleen voimissaan. Suvilahden suunnalta hohkaa; siellä tapahtuu valon voimalaitos, jonka voimin saa pinkistyä koko kaupunki.

Vaaleanpunaiset sävyt tulevat, oletko valmis?

Ainu Palmu tekee valotaidetta ja valosuunnittelua. Hän toivoo, että voisi valotaiteella kertoa muille niistä asioista, jotka pyörivät mielessä. Hän tietää, että katsoja kehii niistä omiaan ja on iloinen siitä. Palmu kävi koulunsa Tampereella ja Lontoossa ja työskentelee myös näyttämötaiteiden hopeisilla reuna-alueilla, nykytanssin ja -sirkuksen valoja tehden eikä ole Suomeen palattuaan koskenutkaan arkkitehtuuriseen valoon, johon on kuitenkin muodollisesti pätevä. Vaikka ehkä haluaisi. Hän etsii tasa-arvoa, kunnioittamista ja myötäelämistä työyhteisöissä, vapaalla, ja suhteessaan yhteiskuntaan sekä muuhun elonkehään.

Äänet: Aake Otsala

Kategoriat

Lux 2022, Lux Aamu

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 5.–9.1.2022 klo 17–22, Lux Aamu 7.1. klo 7–9

  • Osoite:

    Suvilahden voimalaitos

Sinua saattaa kiinnostaa

Sun Effects – Virtaa!

Lue lisää

Soil Searchers Collective – Sen lauluja …

Lue lisää