Anna Björklund (FIN) – Light Beings

Tapahtuman esittely

“Teippaan mustaa jätesäkkiä ikkunoihin ja vedän pimennysverhot kiinni. Peittääkseni oven karmit kiinnitän kankaan oven päälle. Teippaan palohälyttimen ja reitittimen valot peittoon. Suljen kattovalot.

Istun pimeydessä ja käytän sormia silminäni kunnes huomaan, kuinka valo luikertelee pienistä raoista sisään, kietoutuu sormieni ympärille, hyppelehtii katon rajassa ja valuu seiniä pitkin lattialle.

Nappaan siitä kiinni ja taivuttelen sen palmuvehkan ympärille. Otan toisen, jonka käärin pienelle mytylle ja sijoitan lattialle.”

Anna Björklundin kaksikanavainen videoteos Light Beings on kuvattu taiteilijan rakentamilla neulanreikäkameroilla. GIF:mäiset videot esittävät valon kolmiulotteisena elävänä olentona. Teoksen välityksellä taiteilija houkuttelee katsojia pohtimaan valon olemusta ja ominaisuuksia.

Anna Björklund on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija ja kuraattori. Björklundin filmipohjaiset työt käsittelevät esittämisen perinteitä ja kuvaamista taianomaisen aparaatin toimintana. Runollisen ilmaisun kautta teokset asettavat keskiöön tunteen ja kokemuksen. Björklund on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Visual Cultures, Curating and Contemporary Art -linjalta vuonna 2020. Hän toimii Suomen valokuvataiteen museon kuraattorina.

Huom:

Lux Korkeasaaren teokset ovat avoinna 26.12.2022–8.1.2023 klo 10–19.
Lux Korkeasaareen on erillinen pääsymaksu, ja jokaisesta pääsylipusta sekä vuosikortilla tehdystä vierailusta lahjoitetaan euro lumileopardien suojelutyöhön. Lue lisää: korkeasaari.fi/ohjelma/lux-korkeasaari

Yhteistyössä:

Korkeasaari

Kategoriat

Lux Korkeasaari

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 26.12.2022–8.1.2023 klo 10–19

  • Osoite:

    Korkeasaari

Sinua saattaa kiinnostaa