Anna Nykyri, Kaisu Koivisto (FIN) – Turkoosi

Tapahtuman esittely

Turkoosi-videoinstallaatiossa kuvataiteilijat Kaisu Koivisto ja Anna Nykyri tarkastelevat Itämeren veden väriä, johon vaikuttavat muun muassa epäpuhtaudet, rehevöityminen ja sinilevä. Teoksen kuvavirran muutosten indikaattoreina käytetään Itämereen liittyvää tutkimusdataa.

Turkoosin kuvakerroksissa näkyy mikroskoopin avulla kuvattua eliömaailmaa, vesikasveja, aaltoja ja merieläimiä. Teosta on kuvattu Suomenlahdella, Husön biologisella asemalla Ahvenanmaalla ja Huippuvuorilla.

Kaisu Koiviston teoksissa korostuvat pohjoiset maiseman piirteet, joihin yhteiskunnalliset ja poliittiset muutokset ovat jättäneet jälkensä. Koiviston kiinnostus lähihistoriaan johdattaa hänet työskentelemään kylmän sodan aikaisiin, hylättyihin sotilastukikohtiin Itä-Euroopassa. New Nuukissa hän tarkastelee Nuukin, Grönlannin pääkaupungin kasvua ja urbanisoitumista.

Anna Nykyri työskentelee kuvataiteilijana, ohjaajana ja käsikirjoittajana liikkuvan kuvan parissa elokuvan, kuvataiteen ja nykytanssin alueilla. Nykyrin teoksia on esitetty sadoilla elokuvafestivaaleilla, taidemuseoissa, gallerioissa ja biennaaleissa. Nykyri on työskennellyt useissa taiteilijaresidensseissä, mm. ISCP, New York, Barbican Center, Lontoo ja Cité des Arts, Pariisi.

Kuvataiteilijat: Kaisu Koivisto ja Anna Nykyri
Datapohjainen kompositointi: Roberto Fusco

Yhteistyössä:

Niilo Helanderin säätiö, Taike, Oskar Öflundin säätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Alfred Kordelinin rahasto, Helsingin kaupunki, Tony Cederberg / Åbo Akademi University, Suomen ympäristökeskus ja Sea Life Helsinki.

Kategoriat

Ruoholahti

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 4.–8.1.2023 klo 17–22

  • Osoite:

    Kaapeliaukio

Sinua saattaa kiinnostaa

Sampo Aatos (FIN) – Triangle Study – Inn…

Lue lisää