Antti Pussinen (FI) – N:th Wave & Ei saa

Kuva: Nt:h Wave / Antti Pussinen

Tapahtuman esittely

N:th Wave

Teos kuvaa aikaa, jolloin joka aamu seurasimme uutisista kuin hidastettuna vyöryvää pandemia-tsunamia. Globaalina mittarina toimivat uudet, päivittäin todetut ja ilmoitetut Covid-19-tapaukset. Vaikka mittari on menettänyt merkitystään, eikä uutisten pääotsikko ole enää eilisen tartuntaluku, toimii teos edelleen muistutuksena ihmiskunnan pienuudesta, hauraudesta ja hajaannuksesta luonnonvoimien edessä. Teoksen tekoaikaan parasta mitä yksilö saattoi tehdä edistääkseen paluuta aikaan, jolloin voi mennä konserttiin, uimahalliin tai taidetapahtumaan, oli välttää kontakteja muihin ihmisiin, pysyä kotona ja tehdä vähemmän. Nyt meillä on aktiivinen tapa edistää tätä tavoitetta: on aika tehdä enemmän.

“Tein N:th Wave -teoksen syksyllä 2020, kun Covid19-viruksen aiheuttama toinen tartunta-aalto oli vielä nousemassa. Toivoin tuolloin että teos olisi ajankohtainen kesään 2021 asti ja sen jälkeen merkittäviä tartunta-aaltoja ei enää tulisi. Tätä kirjoittaessa viides tartunta-aalto on jo käynnissä, lähinnä rokottamattomassa väestössä”, Antti Pussinen kertoo.

Ei saa

Ei saa on veistoksellinen valoteos, jossa läpinäkyvä betoniporsas on nostettu jalustalle majakaksi. Se muistuttaa asemastaan yhteiskunnan ankkurina, jonka varaan kiellot, kehotukset ja rajoitukset rakennetaan. Teos käsittelee läpinäkyvää yhteiskuntaa, jossa kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa sääntöihin ja tietää, millä perusteella yhteiset säännöt on laadittu.

“Teos on tehty 2007 ja saanut ensiesityksensä Tallinnan taideakatemian galleriassa samana vuonna, minkä jälkeen se vaurioitui kuljetuksessa. 13 vuotta myöhemmin kaivoin sen pölyttymästä varastosta ja laitoin teoksen takaisin kuntoon. Teosta kunnostaessa huomasin että suhtautumiseni sääntöihin ja kieltoihin on muuttunut monisävyisemmäksi, ja siksi teoskin oli minulle muuttunut kantaaottavasta enemmän toteavaksi.”

Kuvataiteilija Antti Pussinen asuu ja työskentelee Berliinissä. Viime vuosina hän on käsitellyt taiteessaan pienuuden kokemusta luonnonvoimien ja universumin edessä. Pussisen teoksia on ollut esillä Kiasmassa, Tampereen, Jyväskylän, Kuopion, Hyvinkään sekä Kouvolan taidemuseoissa, Galleria Sculptorissa sekä mm. Freies Museum Berlinissä, Luisa Catucci Galleryssä, Center for Architecturessa New Yorkissa ja DOX-nykytaiteen keskuksessa Prahassa.

Huom:

Teokset ovat Kulttuurikeskus Stoan sisätiloissa.

Yhteistyössä:

Kulttuurikeskus Stoa

Kategoriat

Lux 2022

Ei saa / Antti Pussinen

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 5.–9.1.2022 klo 16–22

  • Osoite:

    Kulttuurikeskus Stoa (Turunlinnantie 1)

Sinua saattaa kiinnostaa

Anne Roininen (FI) – Car Show

Lue lisää

Otso Vartiainen (FI) – Pixels

Lue lisää