Dan Acher (CH) – Borealis

Kuva: Pink and Ink Photography

Tapahtuman esittely

Upeat revontulet luovat maagisen tunnelman Helsingin olympiastadionin ylle. Eri väreissä leiskuva Borealis on joka päivä erilainen, sillä tuulet ja vallitseva sää muuttavat sitä jatkuvasti.

”Lumoava teos luo hetken, jossa aika pysähtyy ja ympäristö kadottaa merkityksensä. Se tuo yhteenkuuluvuuden ja yhteisöllisyyden tunteen, vaikka katsojat ovat erilaisia keskenään ja tuntemattomia toisilleen”, sveitsiläinen Dan Acher kuvailee.

Henkeäsalpaavan kauniilla teoksella on tärkeä sanoma. Viemällä revontulet paikkoihin, joissa niitä ei tavallisesti nähdä, Acher haluaa kiinnittää huomion ilmastonmuutokseen ja uusien, epätavallisten luonnonilmiöiden syntymiseen.

Dan Acher on kansainvälisesti toimiva sveitsiläinen “artivisti”, Ashoka Fellow ja Happy City Labin perustaja. Hän käyttää kaupunkitilaa leikkikenttänään, jossa hän luo yhteenkuuluvuuden ja yhteisöllisyyden tunteita. Acherin taiteen keskiössä on yhteiskunnallisen muutoksen aikaansaaminen niin paikallisella kuin globaalilla tasolla. Acherin läpi kaupungin levittäytyvät installaatiot luovat tiloja, joissa tuntemattomat ihmiset kohtaavat ja lyöttäytyvät yhteen eroavaisuuksistaan huolimatta.

Huom:

Teoksella ei voi vierailla koiran kanssa.

Kulku Stadionille vain Pohjoisen Stadiontien sisäänkäynniltä. Poistuminen Stadionilta Hammarskjöldintien puoleisesta portista.

Kategoriat

Lux 2022

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 5.–9.1.2022 klo 17–22

  • Osoite:

    Olympiastadion

Sinua saattaa kiinnostaa

Anne Roininen (FI) – Car Show

Lue lisää