fuse* (IT) – Falin Mynd

Tapahtuman esittely

Huom: teoksen sijainti on muuttunut. Teos nähdään Suvilahden Valvomolla (rakennus 11).

Falin Mynd on audiovisuaalinen installaatio, joka muuntaa erilaisten datalähteiden tulkinnan Helsingin tunnetilasta liikkuvaksi kuvaksi ja äänimaisemaksi. Videoscreenillä nähtävä abstrakti digitaalinen maisema muotoutuu kaupunkilaisten ja vierailijoiden twiiteistä, hashtageista ja Helsinkiin liittyvistä uutisista reaalilajassa.

Falin Mynd korostaa yksilön ja yhteisön välistä erottamatonta sidosta ja niiden vaikutusta toisiinsa sekä muuttaa käsitystä ympäröivästä todellisuudesta, paikoista, ihmisistä, väreistä ja aisteista.

Teos on saanut inspiraationsa valokuvasta ja valon jättämästä näkymättömästä jäljestä, joka paljastuu vasta filmin kehittämisen jälkeen. Se tekee näkyväksi näkymättömän kuvan kaupungista ja muodostaa kartan siitä, mikä jää normaalisti piiloon.

fuse* on monitieteellinen taidestudio, joka tutkii ihmiseen ja luontoon liittyvien ilmiöiden kompleksisuutta nousevien teknologioiden avulla. Studio on syntymästään lähtien tuottanut kokeellisia installaatioita, jotka kannustavat pohtimaan mahdollisen rajoja. fuse*:n tavoitteena on irtautua totutuista rajoista ja etsiä uudenlaista vuorovaikutusta valon, tilan, äänen ja liikkeen välillä. Yhteisöllisyys on studiolle tärkeää, ja fuse* on ollut vuosien varrella mukana projekteissa, jotka levittävät kulttuuria ja tietoisuutta. Kansainvälisesti tunnettu fuse* on esiintynyt muun muassa MUTEK-, TodaysArt- ja Klikk-festivaaleilla.

Yhteistyössä:

Italian kulttuuri-instituutti

Kategoriat

Lux 2022

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 5.–9.1.2022 klo 17–22

  • Osoite:

    Suvilahti (Valvomo)

Sinua saattaa kiinnostaa

Anne Roininen (FI) – Car Show

Lue lisää