Gijs van Bon (NL) – PING

Tapahtuman esittely

Ping on Gijs van Bonin teos, jossa valo ja ääni muodostavat yhteyden taiteen ja teknologian välille. Menneisyyden savumerkit, viestirummut ja tuli siirsivät merkkejä ja viestejä vuorien välillä. PING on osa tätä jatkumoa: valo ja ääni kulkevat majakoiden välillä modernia teknologiaa hyödyntäen – kunnes viesti saavuttaa linjan pään. Äänet, yhä kumisevat rummut ja helisevät kulkuset, matkustavat läpi 200 majakan muodostaman 150-metrisen radan. Viestien ketjureaktio kietoo kävijän dynaamisen valon ja äänen muodostamaan kehään – joskus nopeaan ja kovaan, joskus hiljaiseen ja runolliseen.

PING hyödyntää huipputekniikkaa, jossa langaton verkko yhdistää valomajakoiden välittämän tiedon liikkuvaan älykkäseen järjestelmään. Tämä mahdollistaa syvemmän kokemuksen kuin pelkän tiedonvälittämisen.

Installaatiotaiteilija Gijs van Bon (s. 1975) opiskeli Eindhovenin muotoiluakatemiassa ja suoritti jatko-opintonsa Utrechtin taideyliopiston teatteritaiteen linjalla. Hänet tunnetaan parhaiten abstrakteista, kineettisistä teoksistaan. Van Bonin taidetta on esitetty vuodesta 2001 saakka useissa gallerioissa ja taidekeskuksissa. Hän on tunnettu myös teatraalisiten tapahtumien suunnittelijana ja esittäjänä.

Kategoriat

Lux 2022

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 5.–9.1.2022 klo 17–22

  • Osoite:

    Alppipuisto

Sinua saattaa kiinnostaa

Anne Roininen (FI) – Car Show

Lue lisää