Irina Pått (FIN) – DANCING IN THE DARK

Kuva: Irina Pått, GRAND BATTEMENT DIAGONAL, Birch Plywood, White, Led, 63,5 x 63,5 x 5,5cm

Tapahtuman esittely

DANCING IN THE DARK on kokoelma koivuvaneriteoksia, jotka on suunniteltu sekä julkisiin että yksityisiin tiloihin. Nämä upotetulla reliefitekniikalla tehdyt valoteokset ovat toimivia tuotteita sekä taideteoksia, jotka haastavat ja hämärtävät funktionaalisten esineiden ja kuvataiteen välistä rajaa. Samalla teokset kunnioittavat reliefitaiteen historiaa. Raidoitettujen levykerrosten jälki muistuttaa jääkauden hiidenkirnuja. Teosten ekologinen vaneripinta on viimeistelty vahalla. Puun käyttö rakentamisessa ja sisustamisessa vaikuttaa sekä terveyteen että viihtyvyyteen, vähentää sisäilmaongelmia ja äänisaastetta sekä pienentää teosten hiilijalanjälkeä.

Irina Pått tunnetaan käsintehdyistä, ekologisista designvalaisimista sekä paperisista 3D-teoksista, joita hän on luonut 30 vuoden ajan. Uutena materiaalina hänen töissään on ympäristöystävällinen koivuvaneri, josta valmistettuja teoksia on nähty viimeisen kahden vuoden aikana menestyksekkäissä näyttelyissä. Hänen töitään on esillä myös Porvoon Runo-hotellissa RUNO II Longing -näyttelyssä. 

Pått on harrastanut lapsuudestaan asti klassista balettia, joka on aiheena ja inspiraationa tanssiaiheisissa teoksissa. Urallaan runsaasti valaisimia suunnitelleen ja toteuttaneen Påttin uusissa töissä led-tekniikalla toteutettu valoviiva toimii tehokkaana yksityiskohtana. Valojuova kumpuaa Helsingin 1950-luvun katukuvasta, jolloin ensimmäiset neonvalomainokset nähtiin Lasipalatsin päädyssä nykyisen Amos Rexin kohdalla.

Teokset ovat nähtävillä Svenska Teaternin ravintola Royale Estradin ikkunoissa 31.1.2023 saakka.

Kategoriat

Oheisohjelma

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 4.–31.1. 2023

  • Osoite:

    Royale Estrad, Svenska Teatern (Pohjoisesplanadi 2)

Sinua saattaa kiinnostaa

Mechanit Project: Koneistos

Lue lisää