Juha Forsander (FI) – Piilopaikka

Tapahtuman esittely

HUOM: Lux Korkeasaaren teokset ovat avoinna 25.12.2021–9.1.2022 klo 10–19.

Piilopaikka-videoteoksessa taskulampun valossa kuvattu Suomen öinen luonto näyttäytyy eksoottisena ja viidakkomaisena. Videon myötä katsoja pääsee näkemään Kallahdenniemen rannan uudesta ja erilaisesta näkökulmasta, sammakkoperspektiivistä. Äänimaiseman videolle ovat luoneet kaislikon hyönteiset.

Piilopaikka sai inspiraationsa eräästä yöllisestä ja harvinaislaatuisesta kohtaamisesta Vuosaaren Kallahdenniemen luontopolulla.

“Olin näpertämässä kamerani asetuksia, kun kuulin lähestyvien pienten tassujen töpinää. Pieni tumma hahmo käveli melkein suoraan eteeni, kunnes havaitsi minut. Se oli supikoira. Tuijotimme toisiamme muutaman sekunnin ajan, kunnes eläin ampaisi piiloon kaislikkoon”, Juha Forsander kertoo.

Juha Forsander on helsinkiläinen videotaiteilija ja VJ. VJ Indigona tunnettu Juha Forsander on tehnyt mm. visuaaleja musiikkitapahtumiin, erityisesti underground-teknoreiveihin ja klubeille. Teknoklubien lisäksi hän viihtyy metsien pimeydessä kuvaamassa autonromuja ja hylättyjä paikkoja. 

Huom:

Lux Korkeasaareen on erillinen pääsymaksu, ja jokaisesta pääsylipusta sekä vuosikortilla tehdystä vierailusta lahjoitetaan euro lumileopardien suojelutyöhön. Lux Korkeasaari on avoinna 25.12.2021–9.1.2022 klo 10–19. Korkeasaareen tulee tehdä ennakkovaraus vierailupäivälle. Lue lisää: korkeasaari.fi/ohjelma/lux-korkeasaari

Yhteistyössä:

Korkeasaari

Kategoriat

Lux 2022

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 25.12.2021–9.1.2022 klo 10–19

  • Osoite:

    Korkeasaari

Sinua saattaa kiinnostaa

Anne Roininen (FI) – Car Show

Lue lisää