Jyrki Sinisalo (FI) – Valo ajassa – aika valossa

Kuva: "Trollitehdas", Minna Sirniö

Tapahtuman esittely

Valotaiteilija Jyrki Sinisalon ”Valo ajassa – aika valossa” -valotaidenäyttely on osa Lux Helsingin oheisohjelmaa. Näyttely on nähtävissä 5.–23.1.2022 Galleria Pirkko-Liisa Topeliuksessa.

Näyttely koostuu lähes kahdestakymmenestä viimeisen kahden vuoden aikana tehdystä teoksesta. Näyttely tutkii, miten valo voi ilmentää aikaa ja miten aika voi näkyä valossa. Osa teoksista kumpuaa taiteilijan omasta historiasta ja suvun tarinasta.

Valo ja varjo ovat Sinisalon tapoja hahmottaa maailmaa. Valosta syntyy esteettinen jalanjälki. Oman kerroksensa teoksiin tuo toteutuksissa käytetyt kierrätysmateriaalit.

Kuraattori Mia Kivinen on kuvannut Jyrki Sinisalon teoksia näin: ”Lukuisine yksityiskohtineen ja löydettyine materiaaleineen teokset tuovat mieleen Joseph Cornellin ja Juhani Harrin surrealistisen runolliset laatikkokollaasit viime vuosisadan loppupuoliskolta.”

Sinisalolle on tärkeää, että hänen teoksensa käyvät vuoropuhelua yleisön kanssa. Taiteen tehtävä on tehdä jokin asia näkyväksi, liikuttaa ja herättää ajatuksia.

Jyrki Sinisalo on valmistunut Teatterikorkeakoulusta valosuunnittelijaksi (TeM). Hän teki lähes nelikymmenvuotisen uran valosuunnittelijana ja alan koulutuksen kehittäjänä. Viime vuodet hän on keskittynyt valotaiteen tekemiseen.

Jyrki Sinisalo: Valo ajassa – aika valossa
5.–23.1.2022
Galleria Pirkko-Liisa Topelius
Hietalahdenranta 17, Helsinki

Aukioloajat:

5.–9.1.2022
klo 17–22

11.– 23.1.2022
ti 11–17
ke 11–18
to-pe 11–17
la-su 12–16
Maanantaisin suljettu

Kategoriat

Oheisohjelma

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 5.–23.1.2022

  • Osoite:

    Galleria Pirkko-Liisa Topelius (Hietalahdenranta 17)