Kathy Hinde (UK) – Chirp & Drift

Tapahtuman esittely

Huom: teoksen sijainti on muuttunut. Teos nähdään Mustikkamaalla.

Chirp & Drift on leikkisä teos, joka yhdistää linnunlaulun, kielen ja musiikin. Teoksessa mekaanisten ja haitarimaisten lintujen parvi laulaa puiden oksilla. Ne kertovat helsinkiläisten lasten haaveista, jotka on muutettu sähkötyksen eli morsetuksen muotoon. Lasten sanoista on muodostunut uudenlainen linnunlaulu.

Kathy Hinde toivoo, että teos saisi katsojan pysähtymään, kuuntelemaan, miettimään omaa luontosuhdettaan ja tuntemaan empatiaa muita lajeja kohtaan. Taiteensa avulla hän haluaa nostaa esille ahdingossa olevia lintulajeja, jotka ovat koko ajan uhanalaisempia ilmastonmuutoksen ja elinympäristön pienenemisen takia.

“Linnut muokkaavat lauluaan meluisassa ympäristössä, jotta ne voivat kuulla toisensa. Tämä tarkoittaa usein laulamista korkeammalla äänellä. Se sai minut miettimään, kuinka melu vähentää lintujen ja muiden lajien kommunikoinnin kaistanleveyttä. Siksi halusin käyttää teoksessa lähes vanhentunutta radioviestintämenetelmää eli morsetusta.”

Kathy Hinden audiovisuaalisissa installaatioissa yhdistyvät ääni, kuvanveisto ja valo. Hinden teokset ovat luonteeltaan generatiivisia: teokset kehittyvät ja näyttäytyvät erilaisina joka kokemuskerralla. Taiteilijan tavoitteena on luoda kokemus, joka saa yleisön pohtimaan ja arvostamaan jokapäiväistä arkea, kannustaen parempaan tietoisuuteen ympäröivästä maailmasta. Hinde tekee säännöllisesti yhteistyötä tieteentekijöiden kanssa ja ottaa yleisön usein mukaan luomisprosessiin. Hinden valo- ja ääni-installaatioita on koettu niin katukuvassa kuin puiden keskellä.

Yhteistyössä:

Korkeasaari

Kategoriat

Lux 2022

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 5.–9.1.2022 klo 10–22

  • Osoite:

    Mustikkamaa

Sinua saattaa kiinnostaa

Anne Roininen (FI) – Car Show

Lue lisää

Otso Vartiainen (FI) – Pixels

Lue lisää