Maikki Pekkala (FI) & Lari Suominen (FI) – Violet

Kuva: Petri Anttila

Tapahtuman esittely

HUOM: Lux Korkeasaaren teokset ovat avoinna 25.12.2021–9.1.2022 klo 10–19.

Kotiluolassaan elävä sympaattinen Violet rakastaa valoa. Huonoista sirkusoloista pelastettu valonsyöjähirviö on muuttanut Korkeasaareen nauttimaan seesteisestä elämästä. Violet valvoo sekä syö valoa karhujen ja monien muiden eläinten nukkuessa talviunta.

UV-valoista, tekstiileistä, puusta, heijastimista ja moottoreista luotu teos yhdistelee valoa, draamaa, liikettä ja ääntä. Teos on nähty Lux Helsingissä vuonna 2019.

Maikki Pekkala on taiteilija, joka on kiinnostunut eläinten, kasvien ja sienten toiminnasta ja niiden muodostamista maailmoista. Pekkalan teokset ovat usein toiminnallisia veistoksia tai installaatioita. Hän tekee mielellään yhteistyötä muiden taiteen kentän toimijoiden kuten valo- ja äänisuunnittelijoiden kanssa.

Lari Suominen on helsinkiläinen valosuunnittelija ja -taiteilija. Hänellä on pitkä ura sekä esittävien taiteiden että installaatioiden parissa. Suominen on toiminut visualistina laajalla skaalalla underground-teknosta teatterin kautta aina startup-tapahtuma Slushin pääsuunnittelijaksi. Suomisen valotaiteessa näkyy hänen oma illusionäärinen tyylinsä. Vuodesta 2009 Suominen on ollut helsinkiläisen Sun Effects design-kollektiivin jäsen.

Huom:

Lux Korkeasaareen on erillinen pääsymaksu, ja jokaisesta pääsylipusta sekä vuosikortilla tehdystä vierailusta lahjoitetaan euro lumileopardien suojelutyöhön. Lux Korkeasaari on avoinna 25.12.2021–9.1.2022 klo 10–19. Korkeasaareen tulee tehdä ennakkovaraus vierailupäivälle. Lue lisää: korkeasaari.fi/ohjelma/lux-korkeasaari

Yhteistyössä:

Korkeasaari

Kategoriat

Lux 2022

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 25.12.2021–9.1.2022 klo 10–19

  • Osoite:

    Korkeasaari

Sinua saattaa kiinnostaa

Anne Roininen (FI) – Car Show

Lue lisää

Otso Vartiainen (FI) – Pixels

Lue lisää