Massimo Uberti (ITA) – Domus Aurea

Kuva: Otso Kähönen

Tapahtuman esittely

Huom:

Teos sijaitsee sisätilassa Kattilahallissa. Kulku Kattilahallissa on yhdensuuntainen, pääsisäänkäynnistä sisään ja sivuovesta poistuminen ulos kaasukellon suuntaan.

Domus Aurea on latinaa ja tarkoittaa “kultaista taloa” – tämä on hehkuva tila, jonka taiteilija muotoilee itsensä, mielensä ja elämänsä kodiksi. Päivittäisten tapahtumien luomat seinät elävöittävät ja valaisevat meitä. Kokemuksemme yhdistyvät ja luovat paikan, jossa voimme jakaa yksityisen ja intiimin tilan. Domus Aurea kutsuu meidät sisään, tarkkailemaan ja katsomaan. Tämä on paikka, jossa voimme elää ja muistaa.

Teos nähdään ensi kertaa vuoden 2023 Lux Helsingissä.

Taiteilija Massimo Uberti on valmistunut Breran kuvataideakatemiasta ja hänen töitään on nähty viime vuosina mm. Roomassa, Amsterdamissa, Manchesterissa, Ontariossa, Washingtonissa, Shanghaissa ja Dubaissa. Ubertin teos Essere Spazio (2017) tuki Napolin arkeologista kulttuuriperintöä ja Dantelle omistetut teokset Parran Faville ja Da Sponda a sponda syntyivät yhteistyössä Unescon kanssa Veronan kaupungin hyväksi. Ubertin teos Orbita sijaitsee pysyvästi Gamban linnassa Chatillonissa.

Yhteistyössä:

Italian kulttuuri-instituutti

Kategoriat

Suvilahti

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 4.–8.1.2023 klo 17–22

  • Osoite:

    Suvilahti, Kattilahalli

Sinua saattaa kiinnostaa