Olivia Pohjola (FI) – Unikeko

Tapahtuman esittely

HUOM: Lux Korkeasaaren teokset ovat avoinna 25.12.2021–9.1.2022 klo 10–19.

Unikeko on nukkuvien eläinten ja ihmisten muodostama lämmin kasa, jossa toisiinsa painautuvat eläimet ja ihmiset muodostavat turvallisen muodostelman uneen vaipumiselle. Korkeasaaren talvehtivat eläimet ja ihmiset nukkuvat saaren talvi-ilmaston keskellä. Teos yhdistää paikoin hentoa ja haurasta piirustusjälkeä raskaaseen valokalustoon.

Unikeko välittää rakkauden, koskettamisen ja huolenpidon sanomaa, jossa inhimillisen ja ei-inhimillisen rajat hämärtyvät ja rakkaus luontoon saa kukoistaa.

Olivia Pohjola on helsinkiläinen valosuunnittelija, jonka töitä on nähty valotaiteen lisäksi esittävien taiteiden näyttämöillä. Pohjolalle ympäröivä tila elää ja uudistuu jatkuvasti. Se toimii havainnoinnin ja tarkastelun näyttämönä, jossa näkyvä sekä piilossa oleva ovat yhtä tärkeässä osassa.

Huom:

Lux Korkeasaareen on erillinen pääsymaksu, ja jokaisesta pääsylipusta sekä vuosikortilla tehdystä vierailusta lahjoitetaan euro lumileopardien suojelutyöhön. Lux Korkeasaari on avoinna 25.12.2021–9.1.2022 klo 10–19. Korkeasaareen tulee tehdä ennakkovaraus vierailupäivälle. Lue lisää: korkeasaari.fi/ohjelma/lux-korkeasaari

Yhteistyössä:

Korkeasaari

Kategoriat

Lux 2022

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 25.12.2021–9.1.2022 klo 10–19

  • Osoite:

    Korkeasaari

Sinua saattaa kiinnostaa

Anne Roininen (FI) – Car Show

Lue lisää

Otso Vartiainen (FI) – Pixels

Lue lisää