Pitaya (FRA) – Whale Ghost

Tapahtuman esittely

Valopisteet liikkuvat ilmassa ja muodostavat vähitellen meriolennon massiivisen siluetin. Pitayan yli 18 metriä pitkä kineettinen valoveistos nousee katsojien yläpuolelle. 

Teos muistuttaa luonnontieteellisistä museoista tuttuja suurten merinisäkkäiden luurankoja. Hehkuva valo tuo mieleen myös kiehtovat valo-olennot, joita havaitaan valtamerten syvyyksissä.

Installaatio kutsuu katsojan pohtimaan ihmiskunnan vaikutusta luonnon monimuotoisuuteen ja lajikatoon. Teoksen ”Whale Ghost” voi olla lajinsa viimeisen yksilön haamu.

Veistos elää ja kehittyy musiikin tahtiin luoden ympärilleen hypnoottisen tunnelman.

Pitaya on David Lesortin ja Arnaud Giroudin vuonna 2006 perustama luova studio. Valo on heidän pääelementtinsä. Töissään Pitaya pyrkii tunnistamaan ja luomaan uusia tiloja valaisuratkaisuilla, jolloin objektien asettelu tilaan on yhtä merkityksellistä kuin niiden suunnittelu. Studiossa työstetään valo-objekteja, valaisimia, valoveistoksia ja lavastuksia sekä julkisiin että yksityisiin tiloihin. Pitayan teoksia on ollut esillä valotapahtumissa Pariisissa, Beirutissa, Lontoossa, Moskovassa, Tokiossa, Pekingissä, Dubaissa, Houstonissa, New Yorkissa ja Singaporessa.

Kategoriat

Keskusta

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 4.–8.1.2023 klo 17–22

  • Osoite:

    Töölönlahden puisto

Sinua saattaa kiinnostaa