Roberto Fusco (IT/FI) – Ossa

Kuva: quietSpeaker

Tapahtuman esittely

Ossa on mediainstallaatio, jossa vierailija pääsee osaksi teosta kameran kautta. Kamera tallentaa katsojan ääriviivat ja liikkeen, mutta kuva muodostuu näytölle eläinten luista. Teos on muistutus siitä, miten samanlaisia pohjimmiltamme olemme eläinten kanssa.

Teoksessa on käytetty malleina tuotantoeläinten, kuten kanojen, possujen ja nautojen luita. Ne muistuttavat siitä, että luut ovat joskus olleet eläviä eläimiä, eivätkä vain syömisen jälkeen lautaseltamme löytyvää jätettä.

“Nyt on oikea aika kiinnittää huomio luonnon ja eläinten riistämiseen ja kohdata maailmanlaajuiset ongelmat, jotka asettavat vaaraan kaikki lajit, niiden seuraavat sukupolvet ja koko maapallon. Meidän on luovuttava oletuksesta, että ihmisen rooli on keskeinen ja mietittävä uudelleen roolimme tällä planeetalla.”

Roberto Fusco on Helsingissä asuva italialainen mediataiteilija, jonka taide keskittyy digitaaliseen teknologiaan ja sen kykyyn rakentaa todellisuutta. Fuscon installaatiot ja audiovisuaaliset teokset ovat interaktiivisia, fyysisen ja digitaalisen maailman vuoropuheluita, joiden tuloksena aineellinen todellisuus kaikkine arvaamattomuuksineen ja mutkineen nousee laskettavissa olevien ilmiöiden yläpuolelle. Fuscon teoksia on nähty esimerkiksi Ars Electronican, FLUSSIn ja Currents New Median kaltaisilla festivaaleilla sekä EYEBEAM-galleriassa New Yorkissa.

Huom:

Teos on Kulttuurikeskus Stoan sisätiloissa.

Traileri:

Tekijät:

Taiteellinen suunnittelu: Roberto Fusco & quietSpeaker studio
Äänikonsultointi: Sebastian Schlecht

Teoksen on tuottanut Kunstventures, teosta on tukenut AVEK / Mediarata ja Suomen Kulttuurirahasto.

Yhteistyössä:

Kulttuurikeskus Stoa

Kategoriat

Lux 2022

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 5.–9.1.2022 klo 16–22

  • Osoite:

    Kulttuurikeskus Stoa (Turunlinnantie 1)

Sinua saattaa kiinnostaa

Anne Roininen (FI) – Car Show

Lue lisää

Otso Vartiainen (FI) – Pixels

Lue lisää