Romain Tardy (FRA) – The Great Indecision Council

Kuva: Romain Tardy

Tapahtuman esittely

Keitä me oikein olemme? Keitä me haluamme olla? Mitä sellaista kerromme Googlelle älypuhelimiemme näennäisen intiimiyden läpi, mitä emme halua jakaa muun maailman kanssa?

The Great Indecision Council -installaatiossa kuvataiteilija Romain Tardy esittelee kuvajaisen yhteiskunnastamme kääntämällä reaaliajassa Googlessa ja Google Newsissa yleisimmin käytetyt hakutermit visuaalisiksi ja äänisignaaleiksi. Ne muodostavat pulssin ympyrämuotoisen teoksen sisä- ja ulkopuolella.

The Great Indecision Council on heijastus meistä kaikista. Kuva, joka näyttää ihmiskunnan sellaisena kuin se todella on, ei sellaisena kuin se haluaa tulla nähdyksi. Teos on lumoava ja hypnoottinen valo- ja ääni-installaatio, joka kutsuu vierailijat keskelle sanojen ja tietokoneen generoimien mystisten laulujen sfääriä samalla kun katsojat ulkopuolella – ja kenties korkealla yllämme – tarkkailevat heitä.

Romain Tardy on toiminut aktiivisesti kuvataiteen kentällä vuodesta 2008. Hänen teoksensa ovat runollisia aistikokemuksia, jotka toteutuvat valon, video mappingin, fyysisten objektien ja äänen avulla. Tardyn teokset kyseenalaistavat suhteemme teknologiseen ja digitaaliseen kehitykseen ja niiden yhteiskunnallisiin vaikutuksiin. VJ:nä työskennellyt Tardy on tehnyt yhteistyötä artistien kuten Jay-Z:n, Flying Lotuksen ja Murcofin kanssa. Tardy asuu ja työskentelee Brysselissä.

Kategoriat

Suvilahti

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 4.–8.1.2023 klo 17–22

  • Osoite:

    Suvilahti

Sinua saattaa kiinnostaa