Tae Gon Kim (KOR) – The Dresses

Kuva: Matthew Andrews

Tapahtuman esittely

Huom:

Teos sijaitsee sisätilassa Kattilahallissa. Kulku Kattilahallissa on yhdensuuntainen, pääsisäänkäynnistä sisään ja sivuovesta poistuminen ulos kaasukellon suuntaan.

”I want to be one, I want it to me as if we were united, enclosed in the same bag of skin, clothing being the smooth envelope of the coalescing material which is actually my imaginary lover.”
– Roland Barthes,  A Lover’s Discourse: Fragments

Kun rakastamme jotakuta syvästi, haluamme olla hän, sulautua. Tae Gon Kimin teos kehottaa kuvittelemaan, että meistä tulee rakastettujamme. Teoksen mekot on suunniteltu siten, että niihin mahtuu enemmän kuin yksi ihminen, enemmän kuin yksi elämä. Vaate luo muodon suhteelle, kutsuu kokeilemaan sitä. Mekon pinnalle projisoituu kuva, mahdollinen heijastus siitä, mitä haluamme olla. Ikään kuin olisimme pukeutuneet toiveisiimme. Jokainen esillä oleva mekko kertoo oman tarinansa, jokaisella mekolla on oma historiansa. Yhdessä mekot loistavat kirkkaimmin.

Tae Gon Kim on eteläkorealainen taiteilija, piirtäjä ja suunnittelija, joka asuu Strasbourgissa, Ranskassa. Laajasti visuaalisia ja tilataiteita opiskelleen Kimin töitä on esitetty näyttelyissä ja valotaiteen tapahtumissa ympäri maailmaa vuodesta 2009.

 

Kategoriat

Suvilahti

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 4.–8.1.2023 klo 17–22

  • Osoite:

    Suvilahti, Kattilahalli

Sinua saattaa kiinnostaa