Ville Aalto (FI) – Avian Electronics

Kuva: Avian Electronics

Tapahtuman esittely

HUOM: Lux Korkeasaaren teokset ovat avoinna 25.12.2021–9.1.2022 klo 10–19.

Avian Electronics on äänisynteesillä tuotettujen keinotekoisten luontoäänien ympärille rakentuva teossarja. Korkeasaaren reitin varrelle sarjasta on sijoiteltu neljä ääniteosta.

Teoksissa siniaalto muuntautuu mustarastaan lauluksi, peipon vienosta kutsusta tulee sähköinen varoitusääni ja digitaalinen kuikka laulaa rannassa lajitovereitaan turhaan kutsuen. Synteettiset luontoäänet ja elektroniset signaalit sekoittuvat; aidon ja keinotekoisen raja on häilyvä ja epätarkka.

Äänitaiteilija Ville Aalto toivoo, että sähköiset, todentuntuiset mutta elottomat luontoäänet ohjaavat huomiota luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen tärkeyteen sekä teknologian luomiin uhkiin ja mahdollisuuksiin.

”Luontoääniä imitoimalla pyrin tuomaan esiin yhtäältä ihmisen kykyä kokea empatiaa muita lajeja kohtaan, toisaalta huolta ihmisen uskosta omiin kykyihinsä hallita, tuhota ja jälkikäteen korvata tai korjata ympäröivää luontoa. Ääni voi varoittaa uhkaavasta tuhosta mutta se voi myös luoda uskoa tulevaisuuteen, jossa uhkakuvat on vältetty”, hän sanoo.

Ville Aalto tunnetaan synteettisestä äänimaailmastaan, jossa sähköeliöiden äänet soivat yhdessä elektronisten signaalien kanssa. Aallon Avian Electronics -ääniteoksissa on aikaisemmin kuultu synteettistä linnunlaulua, digitaalisen metsän ääniä ja keinotekoisten laulukaskaiden siritystä. Maailma ja siihen vaikuttava teknologia muuttuvat ennennäkemätöntä vauhtia, mikä kannustaa kysymään: Minkälaisia luonnon ääniä kuulemme 25 vuoden päästä? Mikä on tulevaisuudessa todellista, luonnollista tai keinotekoista?

Huom:

Lux Korkeasaareen on erillinen pääsymaksu, ja jokaisesta pääsylipusta sekä vuosikortilla tehdystä vierailusta lahjoitetaan euro lumileopardien suojelutyöhön. Lux Korkeasaari on avoinna 25.12.2021–9.1.2022 klo 10–19. Korkeasaareen tulee tehdä ennakkovaraus vierailupäivälle. Lue lisää: korkeasaari.fi/ohjelma/lux-korkeasaari

Yhteistyössä:

Korkeasaari

Kategoriat

Lux 2022

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 25.12.2021–9.1.2022 klo 10–19

  • Osoite:

    Korkeasaari

Sinua saattaa kiinnostaa

Anne Roininen (FI) – Car Show

Lue lisää