Yasuhiro Chida (JAP) – Analemma

Tapahtuman esittely

Huom: Teos sijaitsee sisätilassa Kaapelitehtaalla, MUU Helsinki nykytaidekeskuksen tilassa. Teos on esillä 29.1. asti ti–pe klo 12–17 ja la–su klo 12–16.

Lukemattomat valohiukkaset ympäröivät katsojan. Valkoiset langat kutoutuvat kolmiulotteisiksi monikulmioiksi ja ohuet valoviivat ilmestyvät maasta, nousevat ja katoavat. Yasuhiro Chidan teoksen hämäävän yksinkertainen rakenne tuottaa lukemattomia monimutkaisia valoilmiöitä. Teoksen voi kokea kulkemalla sen läpi käyvää polkua tai jäämällä katselemaan pidemmäksi aikaa.

Chida luo kauneutta tilaan, jota ei voi koskea eikä nähdä kokonaisuudessaan. Jokainen on kokenut ilmiön, jossa ympäröivä tila selittämättä saa olon mukavaksi – joko luonnossa tai rakennetussa ympäristössä. Analemma pyrkii ilmentämään kauneutta kolmiulotteisessa avaruudessa ja tuomaan tämän kokemuksen lähelle katsojaa.

Yasuhiro Chida luo immersiivisiä taideinstalaatioita, joissa hän tutkii kolmiulotteisen tilan tietoisuutta ja kehoaistimusten transformaatioita. Teokset pohjaavat hänen kokemuksiinsa vuori- ja jääkiipeilijänä. Chidan teoksia on nähty lukuisilla kansainvälisillä valofestivaaleilla ja valotaiteen näyttelyissä. Parhaillaan hän työstää tilataiteen museota Naganossa sijaitsevaan Tatsunon kaupunkiin.

Yhteistyössä:

MUU ry

Kategoriat

Ruoholahti

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • ti–pe klo 12–17, la–su klo 12–16

  • Osoite:

    MUU Helsinki nykytaidekeskus (Tallberginkatu 1)

Sinua saattaa kiinnostaa

Sampo Aatos (FIN) – Triangle Study – Inn…

Lue lisää