Yle: Mauri Ahola – Teemu Kokkonen (FIN) – Suurkaupungin kasvot

Kuva: Teemu Kokkonen

Tapahtuman esittely

Suurkaupunki on värejä, virtaa, verkostoja, muotoja, hahmoja ja sykettä. Suurkaupungin kasvot on kokeellinen teos, jossa yhdistyvät tosi ja kuviteltu, nykypäivä ja menneisyys. Teoksen moderni ja surrealistinen suurkaupunki muodostuu todellisuudesta ympärillämme – epävarmuudesta, epätasapainosta ja selittämättömästä.

Unohdetut suomalaiset mykkäelokuvat ja RSO:n soittama musiikki saavat nyt uuden muodon ja näyttämökseen avaran ulkotilan. Teoksen esityspaikkana on Kulttuurikeskus TAHDON julkisivu ja piippu Olympiastadionin kyljessä.

Inspiraatiota teokseen on antanut suurkaupungin moninainen visuaalinen kuvasto ja äänimaisema sekä modernismin ajan kotimainen taidemusiikki. Ylen tuottama teos päättää kokonaisuuden, jonka aiempia osia ovat olleet samannimiset TV-dokumentit ja VR-teos.

Huom! Saapuminen teokselle Paavo Nurmen tien kautta ja poistuminen stadionin ympäri myötäpäivään kohti Pohjoista Stadiontietä.

Helsinkiläisen käsikirjoittaja-ohjaaja Mauri Aholan kaupunkikuva syntyy ihmisten välisistä kohtaamisista julkisissa tiloissa ja erilaisissa välitiloissa, joissa voi olla hetken piilossa muiden katseilta. Ihmisten lähes huomaamaton vuorovaikutus on hänestä vaikuttavampaa kuin vau-arkkitehtuuri. Mauri Ahola on tehnyt näytelmiä, kuunnelmia, dokumentteja, tv-sarjaa ja elokuvaa. Suurkaupungin kasvot -teoksessa hän halusi rakentaa ajassa kerrostuneen kaupunkikuvan, jossa köyhyys, vauraus, kaipaus, inho, kauneus, ihmisen yksityisyys ja kätketyt tunteet kohtaavat.

Teemu Kokkonen on kokeilunhaluinen media-alan osaaja, joka hyödyntää teosten tekemisessä ammattitaitonsa monipuolista skaalaa. Kuvaamisen ja leikkaamisen lisäksi hän on toiminut graafisena suunnittelijana, VFX-artistina ja ohjaajana, joka yhdistelee mielellään eri tyylilajeja. Teemu Kokkonen on tehnyt dokumentteja, realitya, tanssivideoita, musiikkivideoita, live-visualisointeja ja kokeellisia lyhytelokuvia. Hän tykkää leikitellä mielleyhtymillä, kuvien, musiikin ja äänimaailman vahvoilla linkityksillä sekä luoda normaalista poikkeavia monitulkintaisia tarinoita.

Esiintyjät:

Äänisuunnittelu: Anssi Tamminen
Musiikki: Aarre Merikanto: Pan, Ernest Pingoud: Suurkaupungin kasvot
Radion sinfoniaorkesteri, joht. Hannu Lintu
Lloyd Libiso, katurunoilija
Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDON julkisivu
Kesto: 4.10

Työryhmä:

Käsikirjoitus, ohjaus ja visuaalinen suunnittelu Mauri Ahola, Teemu Kokkonen
Digital artist, kuvaus ja tekninen toteutus Teemu Kokkonen
Äänisuunnittelu Anssi Tamminen
Tuottaja Katri Henriksson
Yle Tapahtumat, Yle Luovat sisällöt ja media

Kuraattori: Ilkka Paloniemi

Yhteistyössä:

Yle

Kategoriat

Keskusta

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 4.–8.1.2023 klo 17–22

  • Osoite:

    Olympiastadion ja TAHDON julkisivu (tornipiha), Paavo Nurmen tie 1

Sinua saattaa kiinnostaa