Dan Acher (CH) – Borealis

Bild: Pink and Ink Photography

Introduktion till evenemang

Norrsken skapar en magisk stämning över Olympiastadion i Helsingfors. Verket Borealis flammar i olika färger och förändras ser olika ut varje ögonblick beroende av vindar och rådande väderförhållanden.

”Det förtrollande verket skapar ett ögonblick där tiden stannar och omgivningen förlorar sin betydelse. Det ger en känsla av samhörighet och gemenskap, även om betraktarna är sinsemellan olika och okända för varandra, beskriver schweizaren Dan Acher.

Det andlöst vackra verket har ett viktigt budskap. Genom att ta norrskenet till platser där man vanligtvis inte kan se det, vill Acher fästa uppmärksamheten vid klimatförändringen och uppkomsten av nya, ovanliga naturfenomen.

Obs! Ingång till stadion endast via Norra Stadionvägens entré. Utgång via porten mot Hammarskjöldsvägen.

Dan Acher är en internationellt verksam artivist från Schweiz. Han är också grundare till Ashoka Fellow och Happy City Lab. Acher använder stadsmiljön som en lekplats för att skapa en känsla av samhörighet och gemenskap. Achers konst vill skapa samhällelig förändring såväl på en lokal som en global nivå. Achers installationer som breder ut sig i staden skapar rum där okända personer kan mötas och slå sig samman, oberoende av sina skillnader.

Kategorier

Lux 2022

Karta

Information om evenemang

  • Tid:

    • 5.–9.1.2022 klo 17–22

  • Adress:

    Olympiastadion

Du kanske är intresserad