Hypar Collective (NED) – Growth

Bild: Bart van Overbeeke

Introduktion till evenemang

Att växa upp kräver både tid och möda. Endast genom att kontrollera elementen längs vår egen uppväxtstig kan vi utvecklas och nå framgång. Även om de steg vi tar nu inte verkar föra oss framåt, kommer alla bitar att falla på plats till slut …

Hypar Collective visualiserar uppväxtprocessen genom sin interaktiva ljusinstallation Growth. I början av processen kan det vara svårt att visualisera en konsekvent stig, men under resan framgår det tydligt hur små prestationer stödjer uppväxten. Åskådarna kan medverka i installationen: när många små prestationer aktiveras samtidigt, uppstår bästa möjliga grund för uppväxt, och konstverket vaknar till liv i en magisk allsång mellan ljud och ljus. Efter detta bjuds åskådarna in att blicka tillbaka och se, hur lösa bitar flätas ihop till en sammanhängande helhet – hur små steg för mot ett större mål.

Hypar Collective är ett kreativt kollektiv som består av 12 unga från Eindhoven. Medlemmarna i kollektivet har specialiserat sig i växelverkan- och strukturdesign. Kollektivet har varit verksamt sedan 2017, och har sedan dess ställt fram modulära och interaktiva installationer på ljud- och musikevenemang och utställningar. Verkens kärna är växelverkan mellan ljus, ljud och form. De modulära kuberna kan styras individuellt och placeras i olika formationer, vilket möjliggör skräddarsydda installationer som tillämpas efter rummet.

Kategorier

Gräsviken

Karta

Information om evenemang

  • Tid:

    • 4.–8.1.2023 klo 17–22

  • Adress:

    Gräsvikstorget

Du kanske är intresserad