Lucid Creates (GBR) – BEAM

Bild: Jody Hartley

Introduktion till evenemang

BEAM x Polestar

BEAM är en 30 meter lång och 9 meter hög LED-ljusinstallation som hänger i en stålstomme. Beställningsverket till festivalen River of Light, som äger rum längs floden Mersey i Liverpool, använder växlande färger och ljud för att transportera betraktaren till en annan tid och plats.

På Lux Helsinki är denna andra plats den närmaste framtiden, som Polestar ser den.

Det lyxiga elbilvarumärkets färgpalett i kombination med musik och ljudlandskap av den kända kompositören (och återkommande Polestar-samarbetspartnern) Lisa Nordström omvandlar BEAM till en portal. Denna portal leder till en framtid som definieras av en avsaknad av både utsläpp och kompromisser. En framtid som finns runt hörnet.

En framtid som vi kan se skymten av redan nu.

Bredvid BEAM ser vi fyra stycken bilar av modellen Polestar 2 som riktar sina minimalistiska ljus mot installationen ovanför. Besökare kan även köra runt till olika delar av Lux Helsinki i den helt eldrivna bilen och studera konstverken på festivalen mer ingående.

BEAM ger en inblick i en annan värld genom en minimalistisk men effektiv upplevelse. Precis som Polestar.

Lucid Creates är en design- och byggnadsstudio som är känd för kreativa miljökonstverk, där ljud och visuella uttryck används för att sudda ut gränserna mellan publiken och konstnärerna. De prisbelönta, anslående installationerna skapar intensiva och oförglömliga upplevelser och skapar en ny slags gemenskap, hållbarhet och delaktighet.

I samarbete med:

Polestar

Kategorier

Centrum

Karta

Information om evenemang

  • Tid:

    • 4.–8.1.2023 klo 17–22

  • Adress:

    Mäntymäen kenttä

Du kanske är intresserad