Pitaya (FRA) – Whale Ghost

Introduktion till evenemang

Ljusstoftet flyter omkring i luften och partiklarna formar småningom siluetten av ett massivt sjöodjur. Pitayas kinetiska ljuskonstverk med en längd på över 18 meter höjer sig ovanför åskådarnas huvuden. 

Verket påminner om de stora skeletten av sjödäggdjur som vi alla sett på naturhistoriska museum. Det glödande ljuset påminner också om fascinerande ljusvarelser som man kan råka på i världshavens djup.

Installationen bjuder in åskådaren att reflektera över mänsklighetens inverkan på biodiversiteten och förlusten av den. Verket ”Whale Ghost” är kanske ett spöke av den sista av sin art.

Verket lever och utvecklas i takt med musiken och skapar en hypnotisk känsla omkring sig.

Pitaya är en kreativ studio som grundades av David Lesor och Arnaud Giroud år 2006. Ljus är deras huvudelement. I sitt arbete försöker Pitaya identifiera och skapa nya utrymmen med sina ljussättningslösningar. Hur objekten placeras i rummet är lika viktigt som rummets design. Studion arbetar med ljusobjekt, lampor, ljusskulpturer och scenografi för såväl privata som offentliga utrymmen. Pitayas verk har ställts ut på ljuskonstevenemang i Paris, Beirut, London, Moskva, Tokyo, Peking, Dubai, Houston, New York och Singapore.

Kategorier

Centrum

Karta

Information om evenemang

  • Tid:

    • 4.–8.1.2023 klo 17–22

  • Adress:

    Tölöviksparken

Du kanske är intresserad