Romain Tardy (FRA) – The Great Indecision Council

Bild: Romain Tardy

Introduktion till evenemang

Vilka är vi? Vilka vill vi vara? Vad berättar vi för Google via smarttelefonens skenbara intimitet, som vi inte vill dela med omvärlden?

Med installationen The Great Indecision Council vill bildkonstnären Romain Tardy återspegla vårt samhälle genom att omvandla de vanligaste söktermerna i Google och Google News till visuella intryck och ljudsignaler. Signalerna pulserar på in- och utsidan av det cirkelformade konstverket.

The Great Indecision Council är en återspegling av oss alla. Bilden visar mänskligheten som den verkligen är, inte som den önskar bli sedd. Verket är en förtrollande, hypnotisk ljus- och ljudinstallation, som bjuder in besökarna till en sfär av ord och datorgenererade mystiska sånger, samtidigt som åskådarna utanför – och kanske högt ovanför oss – iakttar dem.

Romain Tardy har arbetat aktivt med bildkonst sedan år 2008. Tardys konst är poetiska upplevelser för alla sinnen, och verken omfattar ljus, ljud, video mapping och fysiska objekt. Tardys konstverk ifrågasätter vårt förhållande med den teknologiska och digitala utvecklingen och teknikens inverkan på vårt samhälle. Tardy har arbetat som VJ, och han har kollaborerat med artister som Jay-Z, Flying Lotus och Murcof. Tardy bor och arbetar i Bryssel.

Kategorier

Södervik

Karta

Information om evenemang

  • Tid:

    • 4.–8.1.2023 klo 17–22

  • Adress:

    Södervik

Du kanske är intresserad