Tae Gon Kim (KOR) – The Dresses

Bild: Matthew Andrews

Introduktion till evenemang

“I want to be one, I want it to me as if we were united, enclosed in the same bag of skin, clothing being the smooth envelope of the coalescing material which is actually my imaginary lover.”
– Roland Barthes,  A Lover’s Discourse: Fragments

När vi älskar någon djupt, vill vi vara som dem, smälta samman med dem. Tae Gon Kims verk uppmuntrar besökaren att föreställa sig att man blir den man älskar. Klänningarna i verket är designade så att de rymmer mer än en person. Plagget skapar formen för relationen, en inbjudan att prova klänningen. På klänningens yta projiceras en bild, en potentiell reflektion av det vi vill bli. Som om vi var klädda i våra önskningar. Varje klänning i installationen har en egen berättelse, en egen historia. Tillsammans kan klänningarna stråla allra grannast.

Tae Gon Kim är en sydkoreansk konstnär, tecknare och designer, som är bosatt i Strasbourg i Frankrike. Kim har avlagt omfattande studier i visuell och rumslig konst. Hans verk har ställts ut i utställningar och på ljuskonstevenemang runtom i världen sedan år 2009.

Kategorier

Södervik

Karta

Information om evenemang

  • Tid:

    • 4.–8.1.2023 klo 17–22

  • Adress:

    Södervik

Du kanske är intresserad