VOUW (NL) – City Gazing Helsinki

Introduktion till evenemang

City Gazing Helsinki är en platsspecifik ljuskonstinstallation som visar hur Helsingfors har utvecklats under de senaste 100 åren, sett från rymden. För Helsingfors designas och produceras en ny utgåva som visar stadens utveckling. Med utgåvan följer ett skräddarsytt ljudlandskap som berättar stadens historia. Verket svävar i skyn och låter oss se Helsingfors på avstånd, vilket belyser den tekniska makt vi har samt livets bräcklighet på jorden.

Musik: Ertan Cetin

VOUW (uttalas: vow) är en Amsterdam-baserad designstudio som arbetar i skärningspunkten mellan design och teknik. VOUW grundades 2017 av Mingus Vogel och Justus Bruns utifrån övertygelsen att teknik inte enbart är ett medel för effektivitet och produktivitet, och är en pionjär inom slowtech: design som saktar ner människor för att föra dem samman i den verkliga världen.

VOUWs arbete kretsar kring utforskandet av hur människor kan leva med teknik på ett positivt sätt. Studion anser att även om tekniken kan hjälpa oss att få insikter snabbare, kan den inte förändra det som gör oss mänskliga och lyckliga. Slowtech handlar om att skapa teknik som betonar tålamod, främjar medmänsklighet och underlättar kontakter med den verkliga världen.

I samarbete med:

Toyota

Kategorier

Lux 2024

Karta

Information om evenemang

  • Tid:

    • 3.–7.1.2024 klo 17–22

  • Adress:

    Narinken

Du kanske är intresserad