Yasuhiro Chida (JAP) – Analemma

Introduktion till evenemang

Otaliga ljuspartiklar omger åskådaren. Vita trådar sammanflätas till tredimensionella former med många hörn, och skira ljuslinjer uppenbarar sig på marken, växer uppåt och försvinner. Den förvillande enkla strukturen i Yasuhiro Chidas konstverk skapar otaliga komplicerade ljusfenomen. Åskådaren kan uppleva ljusfenomenen genom att vandra på stigen som leder genom konstverket. Man får också stanna och betrakta verket en längre stund.

Chida skapar skönhet på ett ställe som inte går att röra vid eller se i sin helhet. Alla har vi någon gång befunnit oss på ett ställe där vi får en oförklarlig känsla av bekvämlighet – antingen i naturen eller i den uppbyggda omgivningen. Analemma försöker gestalta skönhet i tredimensionella rum och hämta denna upplevelse nära åskådaren.

Yasuhiro Chida skapar immersiva konstinstallationer där han utforskar medvetenheten hos det tredimensionella rummet och transformationerna av kroppsförnimmelser. Konstverken bottnar i hans erfarenheter som bergs- och isklättrare. Chidas verk har ställts ut på otaliga internationella ljusfestivaler och ljuskonstutställningar. Som bäst är han med och grundar ett museum i rumslig konst i staden Tatsuno som ligger i Nagano.

I samarbete med:

MUU ry

Kategorier

Gräsviken

Karta

Information om evenemang

  • Tid:

    • ti–pe klo 12–17, la–su klo 12–16

  • Adress:

    Centret för modern konst MUU Helsinki (Tallberginkatu 1)

Du kanske är intresserad