Valotaide pukee ikonisen Forumin juhla-asuun

Kauppakeskukset Forum ja Citycenter ovat molemmat orgaaninen osa Helsingin keskustaa ja kaupunkikulttuuria. Kumpikin sisarkauppakeskus saa tammikuussa oman Lux Helsinki -valotaideteoksensa korostamaan ikonisia sijainteja Helsingin ytimessä. Otso Vartiaisen näyttävät teokset Bling the Roof ja Pixels ovat tutkielma siitä mitä tapahtuu, kun viihdeteollisuuden välineet ja estetiikka valjastetaan valotaiteen työkaluiksi kaupunkitilassa. 

Kauppakeskus Forum toivoo Pixels-teoksen levittävän iloa koko ydinkeskustaan. Näyttävä teos tuo yllätyksellisyyttä ja valoa keskelle pimeintä vuodenaikaa.

“Haluamme olla mukana pitämässä Helsingin keskustaa eloisana, helposti lähestyttävänä ja turvallisena ajanviettopaikkana kaikille. Luxin kaltaiset tapahtumat ovat tärkeä keino tähän”, toteaa kauppakeskusjohtaja Mervi Jäntti.

Kaupungin vilkkaimpana kulmana tunnetussa Kauppakeskus Forumissa ei ole koskaan tylsää tai hiljaista hetkeä, sillä keskus on täynnä elämää, liikettä ja liikkeitä. Forum on ollut osa kaupunkikulttuuria jo vuodesta 1952, jolloin se rakennettiin Helsingin Olympialaisia varten.

“Kulttuuri on kulkenut läpi koko Forumin historian eri muodoissa: kirjallisuutena, kuva- ja veistostaiteena ja musiikkitapahtumina. Lisäksi eri puolilla kauppakeskusta on merkittäviä taideteoksia kiinteänä osana arkkitehtuuria. Tämän taustan vuoksi osallistuminen valotaidefestivaaliin tuntui meille luontevalta jatkumolta”, Mervi Jäntti kertoo. 

Suojeltu Forumin lasikulma on ikoninen kohta Helsingissä Mannerheimintien ja Simonkadun risteystä. Tähän miljööseen sijoittuva teos onkin mitä parhain tapa avata Forumin 70-vuotisjuhlavuosi. Samalla Forum toivottaa Luxin kävijät tervetulleiksi rentouttavalle shoppailu- ja kahvihetkelle osana valotaidekierrosta. 

Pixels on nähtävissä 5.–9.1.2022 päivittäin klo 17–22. Forum on mukana myös Lux Aamussa 7.1. klo 7–9.

Yhteistyössä: