Info

Mikä on Lux Helsinki?

Lux Helsinki on vuosittain järjestettävä valofestivaali, joka levittäytyy perinteisesti Helsingin kantakaupungin alueelle aina tammikuun alussa loppiaisen tienoilla. Tapahtuma esittelee monipuolisesti valotaiteen eri muotoja vaihtuvalla, muutaman kilometrin pituisella reitillä. Helsingin tunnetuimpien rakennusten lisäksi reitille valikoituu aina myös vähemmän tuttuja sisäpihoja tai julkisivuja.

Jo yli puoli miljoonaa kävijää saapuu vuosittain ihailemaan, kun tutut rakennukset ja tilat muuntuvat hetkeksi ainutlaatuisiksi kaupunkitaideteoksiksi. Valon voiman ja kauneuden synnyttämät elämykset houkuttelevat nauttimaan talvisesta kaupunkifestivaalista keskellä pimeää vuodenaikaa vaikka paukkupakkasilla. Festivaalin aikana kaupunkia elävöittävät myös erilaiset valoaiheiset tapahtumat.

Lux Helsinki palkittiin vuonna 2017 Helsingin Matkailusäätiön Helsinki Travel Award -tunnustuksella. Palkinto myönnetään vuosittain Helsingin matkailun kehitykseen, maineeseen ja asiakastyytyväisyyteen positiivisesti vaikuttaneille alan toimijoille ja teoille. Lux Helsingin järjestää Helsingin tapahtumasäätiö.

Huom! Lux Helsinki 2021 siirtyy koronatilanteen vuoksi tammikuuhun 2022.