Kumppanit

Helsinki on kaupunki, jossa tehdään vaikuttavia ja mieleen jääviä tekoja. Helsinki on ainutlaatuinen yhdistelmä sykettä ja rauhaa, se tekee tästä kaupungista ainutlaatuisen. Lux Helsinki on Suomen someystävällisin tapahtuma, joka tuo valonpilkahduksen vuoden pimeimpään aikaan. Se kerää yli puoli miljoonaa hyväntuulista ihmistä nauttimaan valotaiteesta ja ulkoilmasta säässä kuin säässä.

Valofestivaalin yritysyhteistyössä keskitytään pääasiassa valotaideteosten mahdollistamiseen ja tapahtuman kävijäkokemuksen kehittämiseen yhdessä kumppaneiden kanssa. Tervetuloa mukaan!

Lux Helsingin kumppanit 2022:

Sun Effects Oy on kansainvälisesti toimiva designyritys. Yrityksen toimipisteet sijaitsevat Helsingissä ja Tokiossa. Yrityksen päätoimialoja ovat arkkitehtuurivalaistus, valotaide, mediasisällöt, lavastuksien ja tapahtumien visuaalinen suunnittelu, tuotanto sekä toteuttaminen. Yrityksellä on monipuolinen kokemus näyttelyiden visuaalisesta suunnittelusta, painottuen erityisesti valo-, ääni- ja videosuunnitteluun sekä tekniseen toteutukseen. Toimintaan kuuluu myös valotapahtumien taiteellinen kuratointi. Lisäksi yritys harjoittaa laadukkaiden teknisten laitteiden ja sovellusten jälleenmyyntiä sekä esitysteknisten laitteiden vuokrausta.
suneffects.fi

Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry on yleishyödyllinen yhdistys, joka edistää sähkön turvallista, energiatehokasta ja älykästä käyttöä muun muassa rahoittamalla näitä edistäviä hankkeita ja lisäämällä tietoisuutta käynnissä olevasta energiajärjestelmän murroksesta. STEKin tavoitteena on lisätä päästöttömästi tuotetun sähkön käyttöä ja hiiletöntä yhteiskuntaa.
stek.fi

Citycenter on omaleimainen ja ohittamaton kaupunkikortteli. Se on mukavan kokoinen ja ihanasti rönsyilevä kauppakeskus, joka ei mahdu muottiin. Varsinkin Citycenterin suosittu ravintolamaailma houkuttelee käymään ja jäämään. Sijainti paraatipaikalla Stockan ja steissin välissä on Helsinkiä parhaimmillaan.
citycenter.fi

Eduskunta säätää Suomessa kaikki lait ja päättää valtion talousarviosta. Eduskunta myös valitsee pääministerin ja valvoo hallituksen toimintaa. Suomen eduskunta on yksikamarinen, ja siihen kuuluu 200 kansanedustajaa. Tänä vuonna 90 vuotta täyttänyt Eduskuntatalo kuuluu kaikille Suomen kansalaisille.
eduskunta.fi

Kaupungin vilkkaimpana kulmana Kauppakeskus Forumissa ei ole koskaan tylsää tai hiljaista hetkeä. Helsingin keskustan keskus on täynnä elämää, liikettä ja liikkeitä. Ikonisen lasikulman takana olet kaiken keskellä, kaikkien kaupungin virtausten kohtaamispisteessä.
forum.fi

Helen tarjoaa yli 100 vuoden kokemuksella asiakkailleen lämpöä, sähköä ja jäähdytystä sekä uuden energia-aikakauden palveluja kuten aurinkoenergian ja sähköisen liikenteen ratkaisuja. Ilmastonmuutoksen hillitseminen ja hiilineutraalin tulevaisuuden mahdollistaminen ovat yksi aikamme tärkeimmistä kysymyksistä, joiden eteen teemme Helenillä joka päivä töitä. Askeleet tavoitteiden saavuttamiseksi ovat selvät: yksi iso etappi on Hanasaaren hiilivoimalaitoksen sulkeminen vuonna 2023.
helen.fi

Italian kulttuuri-instituutti on Italian ulkoasiain ja kansainvälisen yhteistyön ministeriön alainen toimija, jonka tavoitteena on vahvistaa Italian kielen ja kulttuurin tuntemusta Suomessa. Instituutti järjestää kulttuuritapahtumia ja italian kielen kursseja sekä toimii välittäjänä suomalais-italialaisissa kulttuurikontakteissa. Italian kulttuuri-instituutilla on myös oma kirjasto, jossa on yli 10 000 teosta.
iichelsinki.esteri.it

Korkeasaaren valotaidereitti valaisee talven pimeintä aikaa taas tänä vuonna! Saaren kiertävällä, tunnelmallisella Lux Korkeasaari -reitillä eläintarhan yli satavuotinen historia ja merellinen luonto heräävät henkiin valoteoksina. Korkeasaaren eläintarha on voittoa tavoittelematon säätiö, jonka tehtävä on uhanalaisten lajien ja luonnon monimuotoisuuden suojelu. Kun vierailet Korkeasaaressa, teet kanssamme parempaa maailmaa villieläimille!
korkeasaari.fi

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella, aivan kauppakeskus Itiksen ja Puotinharjun Puhoksen naapurissa. Stoa palvelee kulttuuritarjonnallaan ennen kaikkea Itä- ja Kaakkois-Helsingin alueen asukkaita.
stoa.fi

UPM on metsäteollisuuden edelläkävijä, joka innovoi vaihtoehtoja fossiilisen talouden ratkaisuille kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Specialty Papers, UPM Communication Papers ja UPM Plywood. Vastuullisena toimijana olemme sitoutuneet YK:n 1,5 asteen ilmastotavoitteeseen ja tieteelliseen tutkimukseen perustuviin toimenpiteisiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Yhtiössämme työskentelee noin 18 000 henkilöä, ja vuonna 2020 liikevaihtomme oli 8,6 miljardia euroa.
upm.com

UPM-Kymmenen Kulttuurisäätiö pyrkii toiminnassaan vuorovaikutukseen. Vuonna 2006 perustettu säätiö vaalii suomalaisen metsäteollisuuden kulttuuriperinnön tuntemusta omistamalla, esittelemällä ja tukemalla siihen liittyvää taidetta, tietoa ja tutkimusta. Säätiöllä on 600 taideteoksen laajuinen kokoelma suomalaista ja kansainvälistä taidetta, ja aktiivisen kokoelmanhoidon lisäksi säätiö toteuttaa kulttuuriprojekteja yhdessä sekä perustajansa UPM:n että muiden kumppaneiden kanssa.
upmkulttuurisaatio.fi

Varma on tulevaisuuteen katsova työeläkevakuutusyhtiö sekä merkittävä kotimainen sijoittaja ja vuokranantaja. Vastuullisella sijoittamisella ja kiinteistöomistuksiaan kehittämällä Varma turvaa tulevaisuuden eläkevaroja ja toimivaa työelämää Suomessa.
varma.fi, toimitilat.varma.fi