Kumppanit

Helsinki on kaupunki, jossa tehdään vaikuttavia ja mieleen jääviä tekoja. Helsinki on ainutlaatuinen yhdistelmä sykettä ja rauhaa, se tekee tästä kaupungista ainutlaatuisen. Lux Helsinki on Suomen someystävällisin tapahtuma, joka tuo valonpilkahduksen vuoden pimeimpään aikaan. Se kerää yli puoli miljoonaa hyväntuulista ihmistä nauttimaan valotaiteesta ja ulkoilmasta säässä kuin säässä.

Valofestivaalin yritysyhteistyössä keskitytään pääasiassa valotaideteosten mahdollistamiseen ja tapahtuman kävijäkokemuksen kehittämiseen yhdessä kumppaneiden kanssa. Tervetuloa mukaan! Yhteistöistä ja kumppanuuksista vastaa kaupallinen johtaja Riikka Fagerholm (riikka.fagerholm@eventshelsinki.fi
+358 41 466 4114).

Lux Helsingin pääyhteistyökumppanit 2024:

UPM-Kymmenen Kulttuurisäätiö pyrkii toiminnassaan vuorovaikutukseen. Vuonna 2006 perustettu säätiö vaalii suomalaisen metsäteollisuuden kulttuuriperinnön tuntemusta omistamalla, esittelemällä ja tukemalla siihen liittyvää taidetta, tietoa ja tutkimusta. Säätiöllä on 600 taideteoksen laajuinen kokoelma suomalaista ja kansainvälistä taidetta, ja aktiivisen kokoelmanhoidon lisäksi säätiö toteuttaa kulttuuriprojekteja yhdessä sekä perustajansa UPM:n että muiden kumppaneiden kanssa.
upmkulttuurisaatio.fi

UPM on metsäteollisuuden edelläkävijä, joka innovoi vaihtoehtoja fossiilisen talouden ratkaisuille kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Specialty Papers, UPM Communication Papers ja UPM Plywood. Vastuullisena toimijana olemme sitoutuneet YK:n 1,5 asteen ilmastotavoitteeseen ja tieteelliseen tutkimukseen perustuviin toimenpiteisiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Yhtiössämme työskentelee yli 17 000 henkilöä, ja vuosittainen liikevaihtomme on noin 11,7 miljardia euroa.
upm.com

Lux Korkeasaari tuo valoa ja iloa vuoden pimeimpään aikaan, ja valaisee samalla lumileopardien tulevaisuutta! Korkeasaaren eläintarha on voittoa tavoittelematon säätiö, jonka tehtävä on uhanalaisten lajien ja luonnon monimuotoisuuden suojelu. Kun vierailet Korkeasaaressa, teet kanssamme parempaa maailmaa villieläimille!
korkeasaari.fi

Marimekko on suomalainen lifestyle-designyritys, joka tunnetaan ennen kaikkea omaleimaisista kuvioista ja väreistä. 
Vuonna 2024 Marimekko juhlii 60-vuotiasta designikoni Unikkoa. Maija Isolan Unikko on paitsi ympäri maailman rakastettu kuvio, myös Ateneumia ja Marimekkoa yhdistävä asia – Isola opiskeli Suomen Taideakatemian koulussa eli Ateneumissa, kun Armi Ratia löysi hänet Marimekolle. Nyt Maija Isola palaa Ateneumiin tunnetuimman teoksensa kanssa, kun Unikko heijastetaan taidemuseon julkisivuun. Samalla juhlistetaan Ateneumin Väriä & valoa – impressionismin perintö -näyttelyä. Suomalaisen uusimpressionismin merkkiteos, Alfred William Finchin pointillistinen maalaus Hedelmäpuutarha La Louvièrestä kohtaa Katri Tikkasen ja Matti Ahopellon valoteoksessa Unikko-kuvion. Pointillismin tekniikalla toteutettu Unikko at La Louvière on kunnianosoitus niin elämänilolle ja väreille kuin suomalaiselle muotoilulle ja kuvataiteelle.
marimekko.com

Ateneum on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu taidemuseo sekä rakastettu taiteen ja ihmisten kohtaamispaikka, joka houkuttelee vuosittain satojatuhansia kävijöitä.​ Ateneum on osa Kansallisgalleriaa yhdessä nykytaiteen museo Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon kanssa. Kansallisgallerian vastuulle kuuluu kotimainen taide 1700-luvulta moderniin. Käytännössä tämä tarkoittaa lähes 30 000 kansallisaarretta.​
Kokoelmanäyttely Ajan kysymys osallistuu teemavalinnoillaan 2000-luvun yhteiskunnalliseen keskusteluun. Samalla se pohtii, miten maan vanhin ja laajin taidekokoelma voi tuntua sekä omalta että yhteiseltä – meistä kaikista.​ ​Suositut vaihtuvat näyttelyt esittelevät kansainvälistä ja kotimaista taidetta. Yhdessä ajankohtaisen tutkimuksen kanssa ne tarjoavat kävijöille uutta tietoa ja näkökulmia.​
ateneum.fi

Toyotan visiona on olla tiennäyttäjänä uudenlaiseen liikkumisen tulevaisuuteen. Toyota esitteli maailman ensimmäisen sarjavalmisteisen hybridiauton jo yli 25 vuotta sitten ja sittemmin Toyotan hybridiautoja onkin myyty jo yli 20 miljoonaa kappaletta ympäri maailman. Matkan varrella Toyota on esitellyt itselataavien hybridien lisäksi ladattavia hybridejä, täyssähköautoja ja vetykäyttöisen polttokennoauto Toyota Mirain.
toyota.fi

Lux Helsingin yhteistyökumppanit 2024:


Clear Channel Suomi Oy on valtakunnallinen ulkomainosyhtiö ja osa globaalia ulkomainoskonsernia, Clear Channel Outdoor Holdingsia. Olemme digitaalisen ulkomainonnan edelläkävijä ja tarjoamme modernin ja kattavan verkoston mainostajien käyttöön. Olemassaolon tarkoituksemme on kaksiosainen: Platform for Brands ja Platform for Good. Toteutamme mainostajien mediatavoitteet samalla, kun vaikutamme positiivisesti meitä ympäröivään maailmaan.
clearchannel.fi


Italian kulttuuri-instituutti on Italian suurlähetystön kulttuuriosasto, jonka tavoitteena on vahvistaa Italian kielen ja kulttuurin tuntemusta Suomessa. Instituutti järjestää kulttuuritapahtumia ja italian kielen kursseja sekä toimii välittäjänä suomalais-italialaisissa kulttuurikontakteissa. Italian kulttuuri-instituutilla on myös oma kirjasto, jossa on yli 10 000 teosta.
iichelsinki.esteri.it


Musiikkitalo on yksi maailman vilkkaimpia konserttitaloja, jossa järjestetään reilusti yli tuhat tapahtumaa vuosittain. Talossa konsertoivat säännöllisesti päätoimijat HKO, RSO ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, minkä lisäksi tiloja vuokrataan muille tapahtumajärjestäjille konsertteihin, messuihin, juhliin ja yritystapahtumiin. Musiikkitalo on myös tärkeä osa helsinkiläistä kaupunkikulttuuria ja se levittäytyy seiniensä ulkopuolelle muun muassa kesäkonserttien ja muiden ulkotapahtumien muodossa. Talon julkisivussa olevaa mediaseinää hyödyntävä Lux Helsinki on tästä erinomainen esimerkki.
musiikkitalo.fi

Multibeam uudistaa tilapäisrakentajien tapaa ajatella. Multibeam on vuonna 2022 lanseerattu uusi rakennejärjestelmä, jonka avulla on toteutettu toimivampaa kaupunkia rakenteilla olevaan ympäristöön, parannettu suurtapahtumien toiminnallisuuksia sekä tuotu merkittäviä parannuksia esteettömyysratkaisuihin ympäri maan. Multibeam on suomalainen kestävän kehityksen innovaatio.
multibeam.fi