Toyota ja Lux Helsinki tutkivat kaupungin kehitystä ja teknologian mahdollisuuksia

Designstudio VOUW:n paikkasidonnaiset City Gazing -teokset ovat sykähdyttäneet kaupunkilaisia ympäri maailman vuodesta 2017 saakka. Nyt Toyota tuo teoksen Narinkkatorille osana Lux Helsinkiä. City Gazing Helsinki näyttää, miten kaupunki on kehittynyt viimeisen sadan vuoden aikana avaruudesta katsottuna.

Teokseen sisältyy äänimaailma, joka osaltaan kertoo kaupungin tarinaa. Taivaalla leijuva teos näyttää Helsingin kaukaa kertoen samalla teknologian mahdollisuuksista ainutlaatuisella tavalla.

VOUW-studion työt tutkivat, miten teknologialla voi vaikuttaa ihmisten elämään positiivisesti. Samaan tähtää myös Toyota, jonka tavoitteena on mahdollistaa liikkumisen vapaus kaikille ihmisten elämää helpottavien innovaatioiden ja palveluiden avulla.

Tieverkostot näyttävät kaupungin kehityksen

Luxissa nähtävä City Gazing Helsinki kuvaa kaupungin muutosta erityisesti tieverkoston muutoksen kautta. Liikkumisen mahdollisuudet kaupungissa kehittyvät jatkuvasti, ja pienikin muutos tieverkostossa vie kokonaisuutta eteenpäin. Toiset väylät kasvavat, vähemmällä käytöllä olevat ikään kuin kasvavat umpeen.

Eteemme piirtyvä tieverkosto on tulosta valtavasta määrästä muutosta, valintoja ja jatkuvaa kehittämistä.

Samaan tapaan myös Toyotan tuotekehitystyössä suunnittelijan ja käyttäjän vuorovaikutus vie kokonaisuutta eteenpäin. Toyotalla tuotesuunnittelun nähdään perustuvan jatkuvaan käyttäjäkokemuksesta oppimiseen. Keskiössä Toyotan tuotesuunnittelussa on tiimityö, jotta kaikkien mielipiteet saadaan huomioitua.

Oma tie kaupungissa

City Gazing Helsingin tieverkosto heijastelee myös valintoja, joita joudumme yksilöinä tekemään omaa tietä matkatessamme. Kokonaisuus on suunniteltu palvelemaan kaikkia, mutta valinta matkan reitistä on sinun – kuten on myös tavasta, jolla päätät sen kulkea.

Toyotalta kerrotaan, että Täysin uusi Toyota C-HR on varma kumppani viemään sinut perille, juuri sinun reitilläsi. Toyota C-HR on muotoilultaan rohkean ainutlaatuinen ja kaupungin sykkeeseen sulautuva. Kun näet sen, oivallat sen.

Tervetuloa vaikuttumaan Toyota C-HR -mallista City Gazing Helsinki -teoksen yhteydessä Narinkkatorilla. Lisätietoja uutuusmallista Toyotan sivuilta >> https://www.toyota.fi/autot/toyota-c-hr