Severi Haapala (FI) – Glow

Tapahtuman esittely

GLOW-teoskokonaisuus on lähtenyt liikkeelle seuraavista kysymyksistä: Millainen leikkisä valoteos voisi olla? Mitä me oikeastaan katsomme, kun me katsomme valoteosta? Mitä mielleyhtymiä väreihin liittyy ja miten muoto vaikuttaa tulkintaamme? 

Teokset pohtivat näitä kysymyksiä liikkeen ja liikkumattomuuden rajapinnalla. Miten havainnoimme sulamista, virtaamista ja haihtumista, ja miten ymmärrämme plastisuuden ja elastisuuden? Teokset ottavat värin ja muodon leikkisään käsittelyyn. Teokset ovat kerroksellisia ja ne on helppo tulkita nopeasti katsoen, mutta samalla niihin on kätketty mahdollisuus oivaltamisen iloon. 

Severi Haapala
Severi Haapala on työskennellyt valo- , ääni- ja videosuunnittelijana vuosien ajan tanssin, teatterin, tapahtumien ja näyttelyiden parissa. Perinteisten esitystilojen lisäksi tutuiksi ovat tulleet myös sähköttömät riihet, kivikirkot ja järvenselät. 

“Minua on aina kiehtonut teosten suhde niihin tiloihin, missä ne kulloinkin ovat. Taiteellisissa suunnitteluissani olen usein käyttänyt reaaliaikaisesti muuntautuvia elementtejä osana kerrontaa. Viimeisimpien vuosien aikana valo ja video ovat muokkaantuneet tärkeimmiksi välineikseni. Viimeisimmät suunnitteluni ovat olleet video Teatteri Hevosenkengän Kuninkaantyttären siipiin ja Game On -valoteos Valon Tikkurilaan”, kertoo Haapala.

Aukioloajat:

Galleria on auki vuorokauden ympäri.

 

Kategoriat

Lux-galleriat

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 3.–7.1.2024

  • Osoite:

    GLO Hotel Art (Lönnrotinkatu 29)

Sinua saattaa kiinnostaa

Jyrki Sinisalo (FI) – Veistoksellinen va…

Lue lisää