STOA: Niko Tiainen (FI) – SUBURBIUM.0001

Tapahtuman esittely

SUBURBIUM.0001 on tilalähtöinen proseduraalinen ääni- valo- ja videoinstallaatio, joka rakentuu ympärillä olevan tilan ehdoilla.

Teoksen äänimaisema ja visuaalisuus pohjautuu lähialueelta eri sensoreilla kerättyyn dataan (kuviin, ääniin, videoihin ja 3D-skannauksiin). Teoksen algoritmi käyttää kerättyjä materiaaleja datasettinä, josta se muotoilee neuroverkkomaisen rakenteen avulla abstrakteja valo-, kuva- ja äänimaisemia.

Teos toimii myös mikrotasolla interaktiivisesti; tilaan on sijoitettu erilaisia sensoreita, joiden avulla havainnoidaan tilassa liikkuvia kokijoita. Kokijoiden liikkeistä kerätty data muuntaa algoritmia, joten teos muuttuu jatkuvasti erilaiseksi.

Niko Tiainen
Niko Tiainen (tiainen.xyz) on Suomessa asuva monialainen taiteilija. Hän on erikoistunut interaktiivisiin ulkoilmaprojektiokartoituksiin sekä video-, valo- ja ääni-installaatioihin. Tiaisella on tutkinnot klassisesta musiikista, sävellyksestä ja graafisesta suunnittelusta. Lisäksi hän on tällä hetkellä jatko-opiskelijana Aalto-yliopistossa suorittamassa maisterin tutkintoa uuden median suunnittelussa ja tuotannossa.

Tiaisen installaatiot yhdistävät usein konseptuaalisia teemoja abstrakteihin proseduraalisiin materiaaleihin, joihin on harmonisesti integroitu klassisen musiikin rakenteita ja tekniikoita.

Tiaisen töitä on esitelty näyttelyissä ja taidefestivaaleilla 23 maassa, esimerkiksi Ars Electronica Linzissä (2020), Lightbox-galleriassa New Yorkissa (2020), Neo Shibya Galleryssa Tokiossa (2021) ja Theater of Digital Art Dubaissa (2022).

Yhteistyössä:

Suomen valotaiteen seura FLASH

Kategoriat

Aluetalot

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 3.–7.1.2024 klo 17–22

  • Osoite:

    Kulttuurikeskus Stoa (Turunlinnantie 1)

Sinua saattaa kiinnostaa