Kanneltalo: Saana Volanen (FI) – Katsoessa katoaa

Kuva: Hannu Iso-Oja

Tapahtuman esittely

Kerran täällä ollut valo on täällä jälleen, mutta toisena, niin toisena ettei sitä voi samaksi sanoa.

Teosta ympäröivä maisema on kuvattu, hajotettu ja palautettu valona osaksi maisemaa. Teos on menneisyyden valo limittyneenä nykyhetkeen. Se on päivän kääntyminen yöhön, maiseman jatkuva muutos. 

Katsoessa katoaa on paikkasidonnainen valotaideteos, joka muodostuu Sitratorin maisemaan sijoitetuista, samassa paikassa kuvattua materiaalia toistavista led-putkista. Led-putkien harvoissa pikseleissä videon informaatio hälvenee kunnes jäljelle jäävät vain maiseman muodot ja valon muutos. Vartin kestävässä luupissa Auringon laskiessa maisema hämärtyy ja keinovalot syttyvät.

Saana Volanen
Saana Volanen on taiteilija, valosuunnittelija ja lavastaja, joka työskentelee esittävien taiteiden ja valotaiteen parissa. Volanen on valmistunut esittävien taiteiden lavastuksen kandidaatiksi Aalto-yliopistosta ja opiskelee tällä hetkellä valosuunnittelun maisteriohjelmassa Taideyliopistossa. Volanen on kiinnostunut pohtimaan, kuinka tila ja aika yhteenkietoutuvat käsitteellisesti ja kokemuksellisesti. Hän on kiintynyt käsitteisiin maisema, tilasensitiivisyys ja immersio. Volasen valotaide juontuu hetkestä, jolloin varhaisena kesäaamuna Auringon ensisäteet tulvivat hänen kotiinsa ensimmäistä kertaa sillä kierroksella Auringon ympäri talven jälkeen.

Yhteistyössä:

Suomen valotaiteen seura FLASH

Kategoriat

Aluetalot

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 3.–7.1.2024 klo 17–22

  • Osoite:

    Kanneltalo (Sitratori)

Sinua saattaa kiinnostaa

STOA: Niko Tiainen (FI) – SUBURBIUM.0001

Lue lisää