Valotaide saapuu Arabia 135 -kortteliin kyyhkysen siivin

Lux levittäytyy tänä vuonna ennätyksellisen laajalle alueelle Lux2-teoskokonaisuuden myötä. Valotaidetta nähdään myös Arabian kaupunginosassa, jossa Varma osallistuu tapahtumaan ensimmäistä kertaa omalla teoksellaan.

Varman kiinteistösijoitusosaston kanssa toteutettava teos sijaitsee historiallisessa Arabia 135 -korttelissa, tarkemmin Hämeentien puolella entisen Arabian tehdasrakennuksen päätyseinällä. Nykyisin Metropolia Ammattikorkeakoulun kampuksena toimiva rakennus saa kylkeensä Ainu Palmun teoksen Toivo, joka ammentaa inspiraationsa alueen historiasta.

“Luovuuden kortteliksikin nimetty Arabian entinen tehdasalue tuntui luontevalta valinnalta valotaidetapahtuman paikaksi. Ainu Palmun hieno kyyhkysaiheinen teos saa arvoisensa estradin ikonisen Arabia-valomainoksen kupeesta, jonka A-kirjaimeen pulu taiteilijan tarinassa tekee pesänsä”, kertoo Varman kiinteistöjen markkinoinnista ja tapahtumista vastaava Rosa Heinonen.

Varmalla ajatellaan valotaideteoksen sopivan erittäin hyvin korona-aikaan. 

“Tahdoimme tuoda hieman valoa ja iloa pandemian keskelle tukien samalla taidealaa poikkeuksellisena aikana. Tähän oivaksi kohteeksi valikoitui Varman omistama Arabia 135 -kortteli. Arabianrannassa on tuotettu vuosien saatossa monipuolista kaupunkikulttuuria. Palmun teos toimii mielenkiintoisena jatkumona osana alueen kulttuuritoimintaa”, sanoo Varman toimitilajohtaja Toni Pekonen.

Arabia 135 -korttelissa kotimaisen muotoilun historiaa henkivien rakennusten kattojen alla työskentelee niin tulevaisuuteen katsovia teknologiayrityksiä, musiikin ja kädentaitojen opiskelijoita kuin taiteilijoitakin. Kortteliin on lähiaikoina suunnitteilla merkittäviä kehityshankkeita, jotka tuovat lisää mahdollisuuksia eri alojen toimijoille. 

“Arabian keramiikkatehtaan ympäristöön syntynyt luovuuden kortteli elää ja kehittyy tarjoten tyyssijan useille luovien alojen toimijoille. Kohde mahdollistaa turvallisen taide-elämyksen tarjoamisen kävijöille ulkotiloissa, joka on tietenkin ehdottoman tärkeää näinä aikoina”, Pekonen summaa.

Varman teos Toivo on nähtävissä osoitteessa Hämeentie 135 Lux Helsingin ajan 5.–9.1.2022 klo 17–22. 

Yhteistyössä: