Lux sytyttää väriloiston Arkadianmäelle

Lux tuo valon tänä vuonna myös Arkadianmäelle, kun ikoninen Eduskuntatalo pukeutuu väriloistoon osana Lux Helsinkiä. Sun Effectsin toteuttama valaistus on kunnianosoitus kansallisesti merkittävälle rakennukselle. Dynaamisesti muuttuva valaistus värjää koko rakennuksen sen sivusiipiä myöten osana Lux Helsinkiä 5.–9.1.

Eduskunnan viestintäpäällikkö Rainer Hindsbergin mukaan osallistuminen koko kaupungin maksuttomaan valotaidetapahtumaan sopii erinomaisesti Eduskunnan tehtävään ja  arvorakennuksen lähemmäs kansalaisia keskellä korona-aikaa. 

”Eduskuntatalo kuuluu kaikille suomalaisille. Koronapandemian takia emme ole kuitenkaan voineet ottaa vastaan vieraita pitkään aikaan. Tämän vuoksi on luontevaa, että olemme mukana kaikille avoimessa Lux-tapahtumassa”, Hindsberg summaa.

“Valolla on uskomattoman suuri merkitys siihen, miten havainnoimme ympäristöämme. Eduskuntatalo tuo Luxin kaupungin symboliseen ytimeen ja saa toivottavasti jokaisen ohikulkijan katsomaan tuttua ympäristöä uusin silmin”, Lux Helsingin kuraattoritiimiin kuuluva Lari Suominen kertoo.

Eduskuntatalo on osa ympäri kaupunkia levittäytyvää Lux2-kokonaisuutta. Arkkitehti Johan Sigfrid Sirénin suunnittelema Eduskuntatalo vihittiin käyttöön vuonna 1931. Rakennus on saanut vaikutteita aikakautensa tyyleistä ja eurooppalaisista esimerkeistä kuten Tukholman kaupungintalosta.

”Maaliskuussa 2021 Eduskuntatalo täytti pyöreät 90 vuotta. Se antaa meille syytä juhlaan”, Hindsberg iloitsee.

Lux valaisee Eduskuntatalon 5.–9.1.2022 päivittäin klo 17–22. Eduskuntatalo on myös mukana Lux Aamussa 7.1. klo 7–9.

Yhteistyössä: