Viktor Vicsek / Limelight (HU) – Talking Heads

Tapahtuman esittely

Me ihmiset kykenemme luomaan lukuisia ilmeitä, jotka muodostamme käyttämällä kymmeniä lihaksia kasvoissamme. Ilmeiden avulla viestimme valtavan määrän erilaisia tunteita. Kun näytät surulliselta, olen taipuvainen lohduttamaan sinua. Kun nauran, kutsun sinut nauramaan kanssani. Kommunikoimme ilman sanoja. 

Talking Heads -teoksen kahdet kasvot esittävät lukemattomia tunnetiloja ja reagoivat toisiinsa. Toisin kuin ihmiset, nämä puhuvat päät eivät kommunikoi kasvolihasten vaan valon avulla. Noin 4 000 erikseen ohjattavaa LED-valoa tuottaa erilaisia kasvonilmeitä eri väreissä kumpaankin teoksen päähän. Päät reagoivat toisiinsa ja käyvät keskusteluja valon avulla.

Limelight
Limelight on digitaalisen median yritys, joka toteuttaa valotaideinstallaatioita kaikissa mittakaavoissa ympäri maailmaa.

Viktor Vicsek
Kuvataiteilija ja Limelightin toinen perustaja Viktor Vicsek aloitti VJ:nä yhdessä Unkarin ensimmäisistä VJ-yhteisöistä vuonna 2000. Vuosina 2006–2011 hän työskenteli Unkarin kansallisen akatemian tietokone- ja automaatioinstituutin mediatekniikkaryhmän johtavana ohjelmistokehittäjänä. Vicsek on osallistunut lukuisten taideinstallaatioiden, teatterin ja nykytanssiteosten luomiseen. Vuodesta 2011 lähtien hän on erikoistunut arkkitehtuurin ja kolmiulotteisten objektien projektiokartoitukseen. Hän on työskennellyt valon ja projisoinnin parissa yli 20 vuoden ajan. Vicsekin töitä on heijastettu rakennuksiin New Yorkista São Pauloon ja hänen teoksiaan on nähty valofestivaaleilla ympäri maailman.

Kategoriat

Lux 2024

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 3.–7.1.2024 klo 17–22

  • Osoite:

    Kansalaistori

Sinua saattaa kiinnostaa

Eero Helle (FI) – EQ

Lue lisää

Societas Luminis (FI) – Valo, jota emme …

Lue lisää

C999 – SPECTRUM

Lue lisää