Viktor Vicsek / Limelight (HU) – Talking Heads

Introduktion till evenemang

Vi människor har många olika miner som vi producerar med de tiotals olika muskler som vi har i ansiktet. Med minerna uttrycker vi en stor mängd känslor av olika slag. När du har en ledsen min, känner jag att jag vill trösta dig. När jag skrattar, inbjuder jag dig att skratta med mig. Vi kommunicerar utan ord. 

De två ansiktena i konstverket Talking Heads uttrycker otaliga känslolägen och reagerar på varandra. Avvikande från människor kommunicerar dessa pratande huvuden inte med ansiktsmusklerna, utan med ljus. Cirka 4 000 separat styrda LED-ljus producerar olika slags miner i olika färger i konstverkets båda huvuden. Huvuden reagerar på och samtalar med varandra med hjälp av ljus.

Limelight
Limelight är ett företag inom digitala medier som skapar ljuskonstinstallationer i alla storleksklasser runt om i världen.

Viktor Vicsek
Bildkonstnären Viktor Vicsek, som är den andra grundaren av Limelight, började som VJ i ett av de första VJ-kollektiven i Ungern år 2000. Åren 2006–2011 arbetade han som ledande programvaruutvecklare i gruppen för mediateknik vid ungerska nationella akademins institut för datorer och automation. Vicsek har deltagit i arbetet med att skapa flera konstinstallationer, teater- och dansföreställningar. Han är specialiserad på projektionskartläggning av arkitektur och tredimensionella objekt sedan 2011. Han har arbetat med ljus och projicering i mer än tjugo år. Arbeten av Vicsek har projicerats på byggnader från New York till São Paulo och hans konstverk har visats på ljusfestivaler runt om i världen.

Kategorier

Lux 2024

Karta

Information om evenemang

  • Tid:

    • 3.–7.1.2024 klo 17–22

  • Adress:

    Medborgartorget

Du kanske är intresserad