Weltraumgrafik (DE) – Helix

Tapahtuman esittely

Helix tutkii kahden vastakkaisen maailman vuorovaikutusta: rationaalinen, digitaalinen näkökulma, joka usein liitetään tulevaisuuteen sekä inhimillinen, intuitiivinen ja emotionaalinen näkökulma, jota usein pidetään nostalgisena.

Installaatio alkaa abstrakteista ruuduista, viivoista ja kuvioista koostuvasta digitaalisesta ympäristöstä, joka aluksi näyttäytyy selkeyden ja merkityksen antajana. Teoksen edetessä paljastuu kuitenkin pieniä epävakauksia, jotka saavat ruudukon linjat taipumaan. Lopulta tunnistamme, että järjestelmä on erehtyväinen ja se toistaa epätäydellisesti ihmisluonnon vivahteita – päädymme kauniin epäjärjestyksen tilaan.

“Digitaalisen taiteen alalla toimivina taiteilijoina tarkoituksemme on tuoda esiin se jatkuva ristiriita, että luotamme kauneuteen ja luovuuteen, mutta myös kaavoihin, numeroihin, ohjelmiin ja teknologian alati laajeneviin mahdollisuuksiin. Helixissä siirrymme puhtaasti abstraktista, digitaalisesta ja rationaalisesta näkökulmasta konkreettiseen, inhimilliseen ja maagiseen kokemuksen muotoon”, kertovat taiteilijat.

Phil Max Schöll & Makoto Shozu
Phil Max Schöll on Berliinissä asuva suunnittelija ja videotaiteilija, joka suunnittelee ja tuottaa audiovisuaalisia installaatioita Weltraumgrafik-studionsa kanssa. Viime vuosina hänen teoksiaan on esitetty eri puolilla Saksaa, Ranskaa, Puolaa, Espanjaa, Tšekkiä ja Japania. 

Makoto Shozu on tokiolainen äänisuunnittelija ja säveltäjä. Osana taiteilijaduo Flightgrafia hän on tuottanut ääntä lukuisiin audiovisuaalisiin installaatioihin Japanissa, Kiinassa, Saksassa, Ranskassa, Italiassa, Saudi-Arabiassa, Romaniassa, Qatarissa, Tšekissä ja Yhdysvalloissa.

Tekninen toteutus: Sun Effects

Kategoriat

Lux 2024

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 3.–7.1.2024 klo 17–22

  • Osoite:

    Senaatintori

Sinua saattaa kiinnostaa

Eero Helle (FI) – EQ

Lue lisää

Societas Luminis (FI) – Valo, jota emme …

Lue lisää