Weltraumgrafik (DE) – Helix

Introduktion till evenemang

Helix undersöker interaktionen mellan två motsatta världar: det rationella, digitala perspektivet, som ofta förknippas med framtiden, och det mänskliga, intuitiva och emotionella perspektivet, som ofta betraktas som nostalgiskt.

Installationen börjar med en digital miljö som består av abstrakta rutor, linjer och mönster, och som till en början visar sig som en källa till klarhet och mening. När konstverket kommer vidare avslöjas dock små instabiliteter som får linjerna i rutnätet att böja sig. Slutligen ser vi att systemet är felbart och att det upprepar nyanserna i den mänskliga naturen ofullständigt – vi hamnar i ett tillstånd av vacker oordning.

”Som konstnärer som verkar inom digital konst vill vi lyfta fram den kontinuerliga motsättningen mellan att vi förlitar oss på skönhet och kreativitet men också på formler, siffror, program och de tekniska möjligheterna som hela tiden blir fler. I Helix går vi från det rent abstrakta, digitala och rationella perspektivet till den konkreta, mänskliga och magiska upplevelsens form”, säger konstnärerna.Phil Max Schöll & Makoto Shozu
Phil Max Schöll är en designer och videokonstnär som bor i Berlin. Han designar och skapar audiovisuella installationer med sin studio Weltraumgrafik. Under de senaste åren har konstverk av Schöll ställts fram på olika håll i Tyskland, Frankrike, Polen, Spanien, Tjeckien och Japan. 

Makoto Shozu är en ljuddesigner och kompositör från Tokyo. Som en del av konstnärsduon FLightgraf har han producerat ljud till flera audiovisuella installationer i Japan, Kina, Tyskland, Frankrike, Italien, Saudi-Arabien, Rumänien, Qatar, Tjeckien och USA.

Teknisk produktion: Sun Effects

Kategorier

Lux 2024

Karta

Information om evenemang

  • Tid:

    • 3.–7.1.2024 klo 17–22

  • Adress:

    Senatstorget

Du kanske är intresserad