Koko kaupungin kohtaamispaikka Citycenter mukana Lux Helsingissä

Kauppakeskus Citycenter on omaleimainen ja ohittamaton kaupunkikortteli, joka muuttuu Lux Helsingin aikaan vielä astetta näkyvämmäksi. Otso Vartiaisen valotaideteos Bling the Roof koristaa kauppakeskusta 5.–9. tammikuuta tuoden iloa ja valoa kantakaupunkiin. Teosparin toinen osa Pixels nähdään Forumissa, Citycenterin sisarkauppakeskuksessa. 

Citycenterin runsas valikoima ei mahdu yhteen muottiin. Helsingin sydämestä löytyy palveluita moneen tarpeeseen, ja suosittu ravintolamaailma houkuttelee pysähtymään keskelle kaupungin vilinää. Kaikille avoimena kaupunkifestivaalina Lux Helsinki haluaa tuoda valon kaikkien kaupunkilaisten saatavilla. Tähän kaupungin ytimessä sijaitseva Citycenter on kiistatta yksi parhaista paikoista.

“Haluamme ilahduttaa kaikkia helsinkiläisiä ja Helsingissä vierailevia. Valon tuominen kauppakeskukseemme aivan päärautatieaseman viereen mahdollistavat tämän erinomaisesti”, iloitsee kauppakeskusjohtaja Mervi Jäntti.

Makkaratalo on valmistumisestaan alkaen valaissut tietä uudelle arkkitehtuurille. Helsingin keskeisimmällä paikalla sijaitsevassa korttelissa voi nähdä useiden tunnettujen suomalaisten suunnittelijoiden kuten Viljo Revellin sekä Heikki Castrénin kädenjäljen.

Kauppakeskuksen juuret juontavat vuoteen 1967. Suojeltu rakennus on aikanaan puhuttanut kaupunkilaisia paljonkin: alkuperäinen nimi City-Center korvautui puhekielessä lempinimellä Makkaratalo.

Nyt tunnettu rakennus loistaa viiden Lux-päivän ajan vielä entistäkin näkyvämmin. Citycenterin katolle suunniteltua valotaideteosta voi ihastella monesta eri suunnasta, joten se riemastuttaa Citycenterin kävijöiden lisäksi laajasti koko kantakaupunkia. 

“On hienoa, että tuhannet Citycenterissä päivittäin asioivat saavat nyt nauttia piristävästä valotaiteesta. Meiltä löytyy myös laaja valikoima kahviloita ja ravintoloita, joihin pysähtyä valotaidehetken jälkeen. Tervetuloa nauttimaan Luxista ja viihtymään yhdessä”, Mervi Jäntti toivottaa.  

Bling the Roof on nähtävissä 5.–9.1.2022 päivittäin klo 17–22. Citycenter on mukana myös Lux Aamussa 7.1. klo 7–9.

Yhteistyössä: