Janne Ahola (FI) – Symmetria

Tapahtuman esittely

Symmetrian ja kaaoksen voimien välinen jännite on toiminut lähtökohtana Janne Aholan triptyykkimäiselle teokselle. Symmetrisiä muotoja pidetään usein rauhoittavina ja niiden ennalta-arvattavuus luo turvallisen olon. Ne antavat vaikutelman järjestyksestä. Vastavuoroisesti epäsymmetrisyys liitetään yleensä jännitykseen ja yksilöllisyyteen. Aholan teos etsii uusia näkökulmia järjestyksen ja kaaoksen rajamailla kutoen samalla kiehtovan narratiivin harmonian, sekasorron ja lopulta tasapainon välille. Teoksen musiikista ja sävellyksestä vastaa Tommi Toivonen.

”Symmetry, as wide or as narrow as you may define its meaning, is one idea by which man through the ages has tried to comprehend and create order, beauty, and perfection.”
– Hermann Weyl 

Konsepti ja animaatio: Janne Ahola
Äänisuunnittelu ja sävellys: Tommi Toivonen

Janne Ahola
Janne Ahola on helsinkiläinen suunnittelija ja videotaiteilija. Hän on työskennellyt laaja-alaisesti digitaalisen taiteen parissa ja kuluneen vuosikymmenen aikana toteuttanut lukuisia projection mapping -tekniikkaan nojaavia teoksia niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Viime aikoina Aholan tuotanto on keskittynyt tutkimaan perinteisten maalaustekniikoiden, videon sekä animaation yhdistelmiä.
janneahola.com

Tekninen toteutus: Sun Effects

Kategoriat

Lux 2024

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 3.–7.1.2024 klo 17–22

  • Osoite:

    Senaatintori

Sinua saattaa kiinnostaa

Eero Helle (FI) – EQ

Lue lisää

Societas Luminis (FI) – Valo, jota emme …

Lue lisää