Katariina Souri (FI) – Pohjan kosketus

Tapahtuman esittely

Senaatintoria ympäröiviin rakennuksiin projisoitavat 19 öljyvärimaalausta tuovat pohjoisen myyttiset maisemat keskelle Helsingin keskustaa. Katariina Sourin mytologiasta, jumalatartarustoista ja animismista ammentavien maalausten on tarkoitus luoda katsojan ympärille värikylläinen rinnakkaistodellisuus kiertäessään toria yli 300 asteen laajuudella. Teoskokonaisuuteen kuuluu Johnny Lee Michaelsin säveltämä musiikki.

Teosten lähtökohtana on pyrkimys nostaa tietoisuuteen ihmiskunnan kollektiivisen menneisyyden ja yksilön henkilökohtaisen piilotajunnan varjoon jääneitä kokemuksia ja teemoja ja herättää ihmisiä kyseenalaistamaan urbaanin ja luontoa riistävän elämäntavan kestävyys ja mielekkyys. Olemmeko kadottaneet syvät juuremme ja yhteyden pohjasta nousevaan voimaan ja unohtaneet mistä olemme lähtöisin? 

Katariina Souri
Katariina Souri on itseoppinut, kulttuurin alalla laaja-alaisesti työskennellyt taiteilija. Hän on toiminut niin käsikirjoittajana kuin kirjailijana, mutta keskittynyt viime vuosina ensisijaisesti kuvataiteeseen.

Tekninen toteutus: Sun Effects

Sisältöhuomio:

Teoksessa on osia, joissa alkuperäisväestöjä kuvataan stereotyyppisesti. Kuvaston tai koko teoksen poistamisen sijaan haluamme synnyttää rakentavaa ajattelua alkuperäisväestöjen oikeuksien ja taiteen vapauden yhteensovittamisesta.

Sisdoallofuomášahttin:

Dáidagis leat oasit, main eamiálbmogat govviduvvojit stereotiippalaš vuogi mielde. Málagova dahje olles dáidaga hilguma sajis mii háliidit bohciidahttit konstruktiiva ságastallama eamiálbmogiid vuoigatvuođaid ja dáidaga friddjavuođa heiveheamis.

Kategoriat

Lux 2024

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 3.–7.1.2024 klo 17–22

  • Osoite:

    Senaatintori

Sinua saattaa kiinnostaa

Eero Helle (FI) – EQ

Lue lisää

Societas Luminis (FI) – Valo, jota emme …

Lue lisää