VOUW (NL) – City Gazing Helsinki

Tapahtuman esittely

City Gazing Helsinki on paikkasidonnainen valotaideinstallaatio, joka näyttää, miten Helsinki on kehittynyt viimeisen sadan vuoden aikana avaruudesta katsottuna. City Gazing -teoksesta on suunniteltu ja tuotettu Helsinkiä varten uusi versio, joka näyttää kaupungin tieverkoston kehityksen ainutlaatuisella tavalla. Teokseen sisältyy äänimaailma, joka osaltaan kertoo kaupungin tarinan. Taivaalla leijuva teos antaa meidän nähdä Helsingin kaukaa ja korostaa teknologian voimaa sekä maapallon ja elämän haurautta.

Musiikki: Ertan Cetin

VOUW (lausutaan: vow) on Amsterdamissa sijaitseva designstudio, joka toimii muotoilun ja teknologian risteyskohdassa. Mingus Vogelin ja Justus Brunsin vuonna 2017 perustaman studion lähtökohtana on ”slowtech”, usko siihen, että teknologia ei ole pelkästään tehokkuuden ja tuottavuuden väline: muotoilu voi myös auttaa ihmisiä rauhoittumaan ja tuoda heidät yhteen.

VOUWin työt tutkivat, miten ihmiset voivat elää teknologian kanssa myönteisellä tavalla. Vogel ja Bruns uskovat, että vaikka teknologia voi auttaa meitä saamaan oivalluksia nopeammin, se ei voi muuttaa sitä, mikä tekee meistä ihmisiä ja onnellisia. Slowtechin tavoitteena on luoda teknologiaa, joka korostaa kärsivällisyyttä, edistää inhimillisyyttä ja todellisia yhteyksiä.

Yhteistyössä:

Toyota

Kategoriat

Lux 2024

Kartta

Tapahtuman tiedot

  • Aika:

    • 3.–7.1.2024 klo 17–22

  • Osoite:

    Narinkkatori

Sinua saattaa kiinnostaa

Eero Helle (FI) – EQ

Lue lisää

Societas Luminis (FI) – Valo, jota emme …

Lue lisää