Partner

Huvudpartner 2024:

UPM-Kymmenes kulturstiftelse strävar efter interaktion i sin verksamhet. Stiftelsen UPM-Kymmene har som mål att främja den finska skogsindustrins kulturarv genom att äga, presentera och stödja relaterad konst, information och forskning. Stiftelsen har en samling på 600 verk av finsk och internationell konst, och utöver aktiv samlingsförvaltning genomför stiftelsen kulturprojekt tillsammans med sin grundare UPM och andra partners.
upmkulttuurisaatio.fi

UPM är en pionjär inom skogsindustrin och utvecklar alternativ till den fossila ekonomin inom sex affärsområden: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Specialty Papers, UPM Communication Papers och UPM Plywood. Som en ansvarsfull aktör är vi engagerade i FN:s klimatmål på 1,5 grader Celsius och i vetenskapligt baserade åtgärder för att mildra klimatförändringarna. Vi sysselsätter mer än 17 000 personer och har en årlig omsättning på cirka 11,7 miljarder euro.
upm.com

Högholmen lyser upp den mörkaste vintertiden även i år! Högholmens djurpark är en icke vinstdrivande stiftelse som har i uppgift att skydda hotade arter och naturens mångfald. När du besöker Högholmen hjälper du oss göra världen bättre för vilda djur!
korkeasaari.fi

Marimekko är ett finskt livsstilsdesignhus hyllat för sina originaltryck och färger.
År 2024 firar Marimekko 60-årsjubileet av designikonen Unikko. Maija Isolas Unikko är inte bara ett mycket älskat mönster runt om i världen utan också en koppling mellan Ateneum och Marimekko. Isola studerade vid Suomen Taideakatemian koulu, Ateneum när Armi Ratia upptäckte henne för Marimekko. Nu återvänder Maija Isola till Ateneum när hennes mest kända verk, Unikko, projiceras på konstmuseets fasad för att fira utställningen Colour & Light – The Legacy of Impressionism. Alfred William Finchs pointillistiska målning Orchard at La Louvière, ett mästerverk inom den finska neoimpressionismen, möter Unikko-mönstret i en ljusinstallation av Katri Tikkanen och Matti Ahopelto. Unikko at La Louvière, som skapats med pointillisttekniken, är en hyllning till färger, livsglädje, finsk design och bildkonst.
marimekko.com

Ateneum är ett internationellt känt och respekterat konstmuseum och en mycket omtyckt mötesplats för konst och människor, som lockar hundratusentals besökare varje år. Ateneum är en del av Nationalgalleriet, tillsammans med Kiasma Museum of Contemporary Art och Sinebrychoffs konstmuseum. Nationalgalleriet ansvarar för finländsk konst från 1600-talet till modern konst. I praktiken innebär detta nästan 30 000 nationella skatter.

Samlingsutställningen ”En tidsfråga” bidrar till samhällsdebatten på 2000-talet genom sina tematiska val. Samtidigt utforskar den hur landets äldsta och mest omfattande konstsamling kan kännas både vår egen och delad – av oss alla. Populära tillfälliga utställningar visar internationell och inhemsk konst. Tillsammans med aktuell forskning erbjuder de besökarna nya insikter och perspektiv.
ateneum.fi

Toyotas vision är att leda vägen till en ny framtid för mobilitet. Toyota introducerade världens första massproducerade hybridbil för mer än 25 år sedan och sedan dess har mer än 20 miljoner Toyota hybridbilar sålts över hela världen. Längs vägen har Toyota introducerat självladdande hybrider, helt eldrivna bilar och den vätgasdrivna bränslecellsbilen Toyota Mirai.
toyota.fi

Partner 2024: